Geroosterde groentesoep

Vorig jaar rond deze tijd eens geprobeerd pompoensoep te maken, helaas viel het hier niet in de smaak. Toen ik rond Halloween blokjes pompoen in de winkel zag liggen wilde ik het toch nog eens proberen. Ik had al bedacht om nog wat andere groenten te gebruiken en de groenten roosteren voordat ze in de soep gingen leek me ook geen gek idee zo ontstond deze geroosterde groentesoep. Het sesam en zout mix receptje vond ik in een tweedehandsboek en bleek het soepje helemaal af te maken.

Geroosterde groentesoep

Ingrediënten:

400 gram pompoen
1 grote zoete aardappel
2 wortels
1 rode ui
olijfolie
zout en peper
nootmuskaat
1 ½  liter kippenbouillon
½ theelepel gemberpoeder
½ theelepel garam masala

Eventueel 4 eetlepels geroosterd sesamzaad en een ½ eetlepel zeezout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius. Snijdt de pompoen en zoete aardappel in blokjes en de wortel in iets dikkere plakken. Snijdt de ui in parten. Leg alles op een bakplaat en besprenkel met de olijfolie. Strooi er zout, peper en nootmuskaat over en hussel alles even door elkaar. Zet de groenten ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Doe de groenten in een grote pan samen met anderhalve liter kippenbouillon, gemberpoeder en garam masala en laat 20 minuten zachtjes koken. Maak er daarna een gladde soep van met de staafmixer.

Meng de sesamzaadjes met het zeezout en vermaal dit niet te fijn, het moet nog wat stukjes hebben en niet poederig worden. Strooi dit over de soep.

3 thoughts on “Geroosterde groentesoep

  1. Pingback: Dukkah (Notendip) | Cookingdom

Geef een reactie