Review van Bespaar met Jamie

Jamie’s kookboeken vind ik altijd heerlijk om te lezen, de recepten zijn duidelijk beschreven, in logische stappen en de meeste van zijn gerechten laten ruimte voor enige improvisatie. En toch vielen zijn 2 boeken voor Bespaar met Jamie me een beetje tegen, waarschijnlijk om het simpele feit dat ik niet dol ben op koken onder tijdsdruk en wel op stoofpotjes en ovenschotels die wat langer nodig hebben dan 15 minuten tot een half uur. Lees mijn review van Bespaar met Jamie!review bespaar met Jamie

De afleveringen op 24 Kitchen van save with Jamie vond ik veelbelovend (alhoewel de gerechten me niet echt goedkoop leken om te maken) Dus toen ik zag dat ze bij de bieb het boek al hadden aangeschaft heb ik het gereserveerd en kon ik het vrij snel ophalen.
Veel van de recepten in het boek leken me geweldig om te gaan maken, vooral in het hoofdstuk over kip vond ik veel leuke ideeën staan.

Omdat iedereen hier dol is op Coleslaw en ikzelf op zoete aardappels heb ik gekozen voor JFC (Jamie’s Fried Chicken). Natuurlijk deed ik een paar aanpassingen aan het recept zodat de etenswaren die voorradig waren gebruikt konden worden, want ja besparen met Jamie zullen we.
Het recept was erg goed te volgen en de bereiding was makkelijk en leuk om te doen. De kip werd heerlijk mals en knapperig, de coleslaw was door de appel en de dressing lekker zacht van smaak. De baktijd voor de zoete aardappel was echter te lang, volgende keer schuif ik die wat later in de oven erbij.

review bespaar met Jamie

Het belangrijkste voordeel van dit recept is voor mij toch wel dat ik een vol bord met eten, ruim genoeg voor 4, op tafel kan zetten zonder dat ik te weinig plek had op mijn kookplaat! Ohw en natuurlijk is het ook altijd een goed teken als het eten waar je anderhalf uur mee bezig bent geweest binnen tien minuten verdwenen is 😛

Voordat het terug naar de bieb moet wil ik er zeker nog wat andere recepten uit proberen, denk bijvoorbeeld aan: Kipvleugeltjes Gangham style (welk kind wordt daar nu niet blij van!), Mexicaanse chili met rundvlees of krokante Marokkaanse pastilla’s met lam en,en, enz…

Echt besparen ga ik er persoonlijk niet mee denk ik omdat ik al regelmatig gebruik maak van zijn advies van het grote stuk vlees en de restjes bewaren voor later. Trouwens van een hele gebraden kip houd ik echt niks over hoor met 2 pubers in de groei! De tips en de trucjes zijn vaak wel slim en uitvoerbaar, zoals bijvoorbeeld oud brood bewaren om je kip te paneren, alhoewel ook het brood hier vaak verdwenen is voordat je het weet.

Zoek je nog een leuk cadeau voor de komende feestdagen en wil je gewoon een prettig kookboek vol bijzondere recepten en prachtige foto’s dan is dit zeker een aanrader, op mijn verlanglijstje prijkt hij al bovenaan!

Geef een reactie

Naast choco chip cookies verzamelt Cookingdom ook digitale cookies, vind je dit goed? meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten