Abrikoos en zaden reep met kokos en cranberry’s

Abrikoos en zaden reep, by Cookingdom

Laatst moest ik echt ontzettend veel moeite doen om niet de keuken in te duiken en een bakplaat vol heerlijke chocolade koekjes te maken. In mijn zoektocht naar gezondere tussendoortjes zag ik een receptje voor een soort muesli reep. In plaats van honing of ahorn siroop werd er gebruik gemaakt van fijngemalen abrikozen en ik besloot deze abrikoos en zaden reep een kans te geven.

Het was een simpel receptje, je kunt het helemaal klaarmaken met een keukenmachine en daarna laat je het wat steviger worden in de koelkast. Deze repen met abrikoos en vol met zaden en kokos zijn ook nog eens redelijk gezond en er is geen extra suiker toegevoegd. Deze repen zijn erg lekker, fris en zoet. Ze zijn ook echt goed vullend…maar helaas geen choko chip koekjes 😉

Abrikoos en zaden reep

Wat heb je nodig voor de Abrikoos en zaden reep:

140 gram gedroogde abrikozen
40 gram havermout
40 gram geraspte kokosnoot
25 gram zonnebloempitjes
1 eetlepel sesam zaadjes
15 gram gedroogde cranberry’s
3 eetlepels lecithine poeder
1 eetlepel havervlokken

Hoe maak je de Abrikoos en zaden reep:

  1. Pureer de abrikozen en de havermout met 100 ml heet water in een foodprocessor. Rooster de kokos, zonnebloempitjes en het sesamzaad in een koekenpan totdat de kokos begint te kleuren.
  2. Voeg het kokosmengsel nu samen met de rest van de ingredienten toe en pulse totdat alles goed gemengd is maar er nog wel wat stukjes inzitten. Eventueel kun je nog een klein scheutje extra warm water toevoegen als het niet zacht genoeg wordt.
  3. Rol het abrikozen mengsel stevig op in een vel plasticfolie tot een worst. Leg het in de koelkast om op te stijven. Snijdt er plakken van om te serveren.

De inspiratie voor de Abrikoos en zaden reep

Gebaseerd op een recept van BBC Goodfood, aangepast op 12-1-2017

Smakelijk eten!

Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.

Summary
recipe image
Recipe Name
Abrikoos en zaden reep
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Geef een reactie