Red velvet cupcake

Valentijnsdag is niet echt mijn ding, ben volkomen a-romantisch en vurig rood is ook al niet mijn kleur…Maar op de een of andere manier ben ik wel gefascineerd door red velvet, in cakevorm. Rond deze tijd vind je op veel blogs recepten voor Valentine’s day en red velvet is erg populair. Dit recept  voor red velvet cupcake vond ik echter in een boek van Nigella Lawson, de cupcakes waren heerlijk en de roomkaas frosting prachtig stevig.

Samen met mijn dochter maakte ik deze vrolijke, lieve, romantische cakejes en dat ze zo dieprood worden door een half potje rode voedselkleurstof kan ik voor deze speciale gelegenheid wel mee leven.

Red Velvet cupcake
Red Velvet cupcake

Ingrediënten:

Voor de cupcakes( 10 stuks):
125 gram bloem
1 eetlepel (15 gram) cacao poeder
1/2 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel baking soda
50 gram zachte ongezouten roomboter
100 gram fijne kristalsuiker
1 volle eetlepel rode voedselkleurstof
1 theelepel vanille extract
1 groot ei
85 ml karnemelk
1/2 theelepel azijn ( ik gebruikte frambozenazijn)

Voor de frosting:
250 gram poedersuiker
60 gram roomkaas
60 gram zachte ongezouten roomboter
1/2 theelepel citroensap

Voor de versiering:
rode sanding sugar
rode fondant
zilveren parels
of versiering naar eigen keus

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor tot 170 graden Celsius. Plaats bakvormpjes in de muffin pan. Meng in een kom de bloem, baking soda, cacao en het bakpoeder. Meng in een andere kom de boter met de suiker totdat het een mooi soepel geheel is. Voeg dan de rode kleurstof toe.
2. Terwijl je blijft kloppen voeg je de helft van het bloemmengsel toe, gevolgd door het ei en de rest van de bloem. Voeg dan de karnemelk en de azijn toe en meng nog even.
3. Verdeel het rode mengsel over 10 cupcake vormpjes. Bak de cakejes ongeveer 15-20 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster.
4. Maak nu de frosting door de poedersuiker, boter en roomkaas te mixen met een beetje citroensap totdat het de gewenste dikte heeft. wanneer de cupcakejes helemaal afgekoeld zijn smeer je er voorzichtig een laagje van de frosting op en versieren maar!

Red velvet cupcakes
(gebaseerd op een recept van Nigella Lawson)

 

Eet smakelijk!

One thought on “Red velvet cupcake

  1. Hello From Volrecepten.be!

    We are a recipe search engine and I would like to invite you to join our site and make your recipes available to many people. If you liked it, you can join through the top blogs on the right of the page.
    Please, contact me if you any question 🙂 at info@volrecepten.be

Geef een reactie