Kaasbroodjes

Zo af en toe voel ik de behoefte om brood te bakken…Net zo vaak wel als niet wordt het dan ook wat ik voor ogen heb. Deze kaasbroodjes lukte echter bijzonder goed en waren warm, zo uit de oven verrukkelijk met een stevige wortel/tomatensoep (recept volgt nog). Maar ook de dag erna waren deze broodjes nog heerlijk.

Kaasbroodjes by Cookingdom

Ingrediënten:

700 gram volkoren bloem+ 5 eetlepels extra
3 zakjes gist
500 ml warme melk
140 gram geraspte Cheddar
5 eetlepels Parmezaanse kaas

Bereiding:

1. Mix de bloem, gist en 2 theelepels zout in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en giet daarin de warme melk. Meng vanuit het midden de bloem erdoor en kneed dan ongeveer 10 minuten tot er een zacht deeg ontstaat. Bedek met ingevette vershoudfolie folie en laat rijzen op een warme plek totdat het deeg verdubbeld is in grote, dit heeft ongeveer 30 minuten nodig.
2. Plaats het deeg op een met bloem bestrooid werkvlak en kneed de meeste kaas erdoor. Bestrooi een bakplaat lichtjes met wat bloem.. Maak van het deeg 12 ronde broodjes en leg deze op de bakplaat ongeveer 3 cm uit elkaar. Bedek de broodjes weer met ingevette vershoudfolie. Laat rijzen tot ze verdubbeld zijn in grote.
3. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius. Meng de overige 5 eetlepels bloem met de Parmezaanse kaas en 5 eetlepels water. Doe dit in een wegwerp spuitzak en maak een kruis over ieder broodje met het kaasmengsel. Strooi er de rest van de Cheddar over en bak de broodjes ongeveer een half uur totdat ze goudbruin zijn

Kaasbroodjes met een kruis
(Gebaseerd op een recept van Goodfood Magazine april 2014)

Eet smakelijk!

One thought on “Kaasbroodjes

  1. Pingback: Wortel tomatensoep | Cookingdom

Geef een reactie