Aardbeien-rabarber koek

Dit heeft een beetje weg van een crumble, met het verschil dat je een bodem maakt van het grootste gedeelte van het deeg. Deze aardbeien-rabarber koek smaakt heerlijk fris, echt zo’n “taartje” voor een mooie lente dag.

Nu ik dit stukje schrijf en nog even het originele recept nalees op Smitten Kitchen zie ik dat er iets verandert is daar, aan het recept wat ik gebruikte. Geen baking soda en wat extra bloem maar ik vond het al erg goed gelukt op deze manier.

Aardbeien-rabarber koek by Cookingdom
Aardbeien-rabarber koek

Ingrediënten:

80 gram havermout
80 gram patent bloem
95 gram licht bruine suiker
1/4 theelepel zout
1/8 theelepel baking soda
85 gram roomboter
1 theelepel maizena
1 eetlepel citroensap
15 gram suiker
125 gram rabarber, in stukjes
150 gram aardbeien, in stukjes

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor tot 190 graden Celsius. Bekleed een vierkante bakvorm van 20×20 cm met bakpapier.
2. Meng de havermout, bloem, bruine suiker, zout en bakingsoda. Voeg de gesmolten boter toe en roer totdat er klonten ontstaan. Zet een kopje van deze kruimels opzij en bedek met de rest de bodem van je bakvorm en maak het plat.
3. Voeg de helft van het fruitmengsel toe, bestrooi dit met de maizena, het citroensap en een halve eetlepel suiker. Leg er de rest van het fruit op en strooi de laatste halve eetlepel suiker erover. Bedek met de rest van de kruimels.
4. Bak de koek ongeveer 30 tot 40 minuten, tot het fruit zacht is en de toplaag goudbruin. Laat afkoelen in de bakvorm en bestrooi eventueel met poedersuiker.

Aardbeien-rabarber koek
(Gebaseerd op een recept van Smitten Kitchen)

Eet smakelijk!

 

Geef een reactie