Honing mosterd kip met zoete aardappel

Honing en mosterd is in mijn ogen een van de lekkerste combinaties…zeker in een sausje. Toe ik deze ovenschotel vond met honing mosterd kip met zoete aardappel  in het laatst gekochte kookboek moest ik hem gewoon maken.

De kip was heerlijk, Panko broodkruimels zorgden voor een prachtig krokant korstje, het allergrootste voordeel vond ik eigenlijk dat je alles in een ovenschaal stopte en er geen omkijken meer naar had.

Honing mosterd kip met zoete aardappel By Cookingdom
Honing mosterd kip met zoete aardappel

Ingrediënten:

3 eetlepels pittige mosterd
2 teentjes knoflook, geperst
1,5 eetlepel honing
8 eetlepels Panko broodkruimels
2 takjes tijm, alleen de blaadjes
500 gram kippedijen
3 zoete aardappels, geschild en in stukken
2 paprika’s, in stukken
1 eetlepel olijfolie
zout en peper naar smaak

Bereiding:

1.Verwarm de oven voor tot 220 graden Celsius. Meng in een schaaltje de mosterd knoflook en honing, breng op smaak met zout en peper. In een ander schaaltje meng je de Panko broodkruimels met de tijm blaadjes.
2. Leg de kippedijen in een ovenschaal en schep een ruime theelepel van het honing mosterd mengsel  over ieder stukje kip. Strooi de broodkruimels over de kip en duw het voorzichtig een beetje aan.
3. Leg er de stukken aardappel en de paprika omheen, besprenkel met de olijfolie. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe. Plaats de ovenschaal ongeveer 45 minuten in de oven, totdat de kip gaar is en de zoete aardappelen zacht beginnen te worden.

Honing mosterd kip met zoete aardappel
(Gebaseerd op een recept van Donal Skehan)

Smakelijk eten!

Geef een reactie