Brownies met espressopoeder

Echt iedereen vond ze lekker, deze stevige brownies. Zelfs mijn dochter toch een “ik lust geen puur” meisje, at ze graag.

Niet echt vreemd natuurlijk want in ons huis is chocolade echt nooit veilig, alle soorten en smaken zijn hier binnen no time verdwenen…en ik weet niet wie ze op eet hoor.

Wat ik wel weet is dat chocolade voor deze brownies bewaren wel een goed plan is 😉

Brownies By Cookingdom
Brownies

Ingrediënten:

150 gram bloem
1 theelepel zout
2 eetlepels cacaopoeder
300 gram pure chocolade
225 gram ongezouten boter
1 zakje instant espressopoeder
300 gram suiker
100 gram lichte bruine basterdsuiker
5 eieren
2 theelepels vanille extract

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius. Vet een brownie vorm in met boter en bedek met bakpapier.  Meng de bloem, zou en cacaopoeder in een kom en zet even opzij.
2. Verwarm de chocolade met de boter en de espressopoeder au bain marie. Roer regelmatig totdat er een gladde substantie ontstaat. Zet het vuur uit en voeg de suikers toe, roer goed totdat alles gemengd is. Haal de schaal van het voer en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
3. Roer 3 eieren door het chocolademengsel, voeg de laatste 2 eieren toe en meng weer. Voeg het vanille extract toe en meng dit er ook kort doorheen. Strooi het bloemmengsel over het chocolademengsel, spatel de bloem er voorzichtig door. Meng niet te lang.
4. Giet het beslag in de ingevette bakvorm en strijk de bovenkant plat. Bak ongeveer 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Laat de brownies afkoelen in de bakvorm en snijdt ze in vierkantjes.

Brownies
(Gebaseerd op een recept van The brown eyed baker)

Smakelijk eten!

Geef een reactie