Thaise kip noedels

Deze Thaise kip noedels maakte ik speciaal voor mijn oudste! Die wil eigenlijk altijd noedels eten als we uit eten gaan en dan die met veel groenten…Die groenten moeten dan wel knapperig zijn en de saus mag niet te pittig zijn…jaja je kunt maar precies weten wat je wil 🙂

Thuis maken is zo makkelijk niet, de groenten blijven vaak net niet knapperig genoeg of de saus wordt toch weer te pittig…zucht

Maar ook deze keer bracht het internet uitkomst en eindelijk vond ik een recept wat niet te moeilijk is (wel veel ingrediënten) en echt ontzettend lekker!!

Thaise kip noedels By Cookingdom
Thaise kip noedels

Ingrediënten:

Voor de kip:
500 gram kipdijenvlees, in blokjes
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel peper
2 knoflook teentjes, geperst
60 ml olijfolie
80 ml zoete chili saus
2 eetlepels bruine suiker
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel rijstazijn

Voor de noedels:
1 bos paksoi, groen en wit apart
225 gram udon noedels
60 ml kokosmelk
3 eetlepels zoete chilisaus
2 eetlepels rijstazijn
2 eetlepels bruine suiker
4 teentjes knoflook geperst
8 lente-uitjes, in 3 stukken gesneden
handjevol gehakte koriander
40 gram pinda’s gehakt
3 eetlepels basilicum, gehakt
3 eetlepels geroosterde sesamolie
partjes limoen

Bereiding:

1. Marineer de kip de avond van te voren. Strooi zout en peper over de kip, meng de overige ingrediënten voor de kip in een schaal en leg de kip hierin. Zorg dat al de kip bedekt is. Zet de schaal afgedekt in de koelkast.
2. Blancheer de paksoi kort in een pan met kokend water en leg ze dan in een schaal met ijskoud water om de mooie groene kleur te behouden. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking .
3. Verwarm een ruime pan of wok en voeg de kip toe. Bak totdat de kip goudbruin is en schep uit de pan. Op laag vuur voeg je nu de kokosmelk, chilisaus, rijstazijn, suiker en knoflook toe. Meng dit goed. Zet het vuur wat hoger en als het mengsel dikker begint te worden voeg je de noedels, paksoi, lente-ui, koriander en basilicum toe. Meng alles goed door en laat warm worden.
4. Voeg de kip en de gehakte pinda’s toe. Meng nog even en giet er dan de sesamolie over. Meng alles nog een laatste keer en serveer direct met extra koriander, pinda’s en limoen partjes.

Thaise kip noedels
(Gebaseerd op een recept van How sweet it is)

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Thaise kip noedels
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

Geef een reactie