Aardappel curry

Zo het is weer maandag…het was een prachtig weekend, zo zonnig en herfstig. Ik krijg zin in soep en stoofpotjes, speculaas! Maar eerst een aardappel curry.

Een van mijn zoons vond dat er rijst bij moest want zo stond het op het plaatje in het tijdschrift waar dit recept uit komt. Aardappels en rijst ging mij dan eigenlijk weer net iets te ver 😉

Maar natuurlijk kookte ik er wel wat rijst bij voor hem…

Aardappel curry By Cookingdom
Aardappel curry

Ingrediënten:

1 eetlepel zonnebloemolie
2 uien, in dunne ringen
75 gram gele Thaise curry pasta
1 stengel citroengras, alleen het witte gedeelte, gekneusd
6 kardemompeulen, gekneusd
1 eetlepel mosterdzaad
1 kg krieltjes
250 ml groentebouillon
400 ml kokosmelk
2 kafir limoen blaadjes
240 gram diepvries doperwten
2 theelepels donkere basterdsuiker
2 theelepels vissaus
sap van 1 limoen

Voor erbij:
rijst
koriander

Bereiding:

1. Verhit de olie in een hapjespan en verwarm hier in op niet te hoog vuur de uien, currypasta, citroengras, kardemom en het mosterdzaad totdat de uien wat zachter worden. Voeg de krieltjes toe en roer even goed door.
2. Giet er de bouillon en kokosmelk bij en voeg de kafir limoen blaadjes toe. Breng de aardappeltjes aan de kook en laat afgedekt ongeveer 15 minuten zachtjes koken. Voeg de doperwten toe, laat ze 1 minuut meekoken. Doe er de suiker, vissaus en limoensap bij. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de curry met rijst en bestrooi met wat blaadjes koriander.

Aardappelcurry
(Gebaseerd op een recept uit Delicious november 2014)

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Aardappel curry
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Geef een reactie