Pompoensoep zonder pan!

Nu deel 2 van de soepweek…en ja toch een pompoensoepje. Pompoensoep zonder pan. Ik begin pompoen toch steeds meer te waarderen.

Eigenlijk kan ik dit natuurlijk helemaal niet maken, nog een pompoensoep hier op de blog…maar deze soep is zo simpel te maken en het principe is ook goed te gebruiken voor andere soorten groenten.

Je legt alles op de bakplaat, schuift het in de oven en daarna kieper je het in de blender met een blikje kokosmelk en wat extra smaakmakers. In dit geval ging er gember, kardemom en cayennepeper door, veel beter kan het in mijn ogen niet worden!

Pompoensoep zonder pan
Pompoensoep zonder pan

Ingrediënten:

1 medium pompoen
1 kleine appel, in partjes
1 ui, in partjes
olijfolie
zout en peper
3 teentjes knoflook
1 blik kokosmelk
1 theelepel gember, geschild en in reepjes
1/2 theelepel kardemom
1/4 theelepel cayennepeper
zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius. Snijdt de pompoen doormidden en schep de pitten en draden eruit. Sprenkel er wat olijfolie over en bestrooi met zout en peper. Rooster de pompoen 20 minuten in de oven met de snijkant boven.
  2. Draai de pompoenhelften om en voeg de appel en ui toe, sprenkel hier ook wat olijfolie over en plaats terug in de oven. Voeg na 10 minuten de knoflook teentjes toe en rooster nog 10 minuten.
  3. Schep het pompoenvlees uit de schil en stop dit samen met de appel, ui, knoflook zonder schil, kokosmelk, gember, kardemom, cayennepeper en zout in de blender. Meng tot er een gladde soep ontstaat, voeg eventueel wat bouillon of water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met zout en peper.

Strooi er eventueel wat geroosterde pompoen pitjes over en wat chili vlokken.

Pompoensoep zonder pan
(Gebaseerd op een recept van love and lemons)

Smakelijk eten!

Pompoensoep zonder pan 

Summary
recipe image
Recipe Name
Pompoensoep zonder pan
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Geef een reactie