Citroen tulband met 7UP en limoen

Deze citroen tulband met 7UP en limoen maakte ik al eens eerder en toen bleef er meer in de vorm achter dan dat er uitkwam. Nu had ik met kerst een hele mooie tulband vorm gekregen en ik besloot deze cake nog eens te proberen.
Cake met 7UP klinkt toch wel bijzonder!

Zo’n grote citroen tulband moet behoorlijk lang bakken en volgens mij was het net een ietsepietse tekort gebeurd…er bleven wat kleine hoekjes plakken, maar toch was deze zo goed gelukt dat ik er best wel trots op was!

Ik kan deze Nordic ware cakevormen echt aanraden, ze zijn natuurlijk al mooi om te zien maar ook de kwaliteit van de vorm is geweldig! En terwijl ik dit typ kan ik alleen maar denken aan de chocolade cake die ik er in wil gaan bakken!

Citroen tulband met 7UP en limoen, by Cookingdom
Citroen tulband met 7UP en limoen

Ingrediënten:

Voor de cake:
375 gram bloem
1/2 theelepel zout
340 gram boter
600 gram suiker
5 eieren
225 ml 7UP
1 eetlepel citroen rasp
1 eetlepel limoen rasp

Voor het glazuur:
250 gram poedersuiker, gezeefd
1/4 theelepel zout
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel limoensap
1 eetlepel water, of meer indien nodig

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor tot 165 graden Celsius. Meng in een schaal de bloem met het zout en zet even opzij. Mix in een ruime kom de boter met de suiker tot een romig geheel. Voeg 1 voor 1 de eieren toe, meng na ieder ei totdat het opgenomen is. Voeg in 3 delen de bloem toe, meng ook weer na iedere toevoeging. Met de mixer op een lage stand voeg je langzaam de 7UP toe. Voeg de citroen en limoen rasp toe, schraap de wanden schoon en meng nog heel even.
  2. Vet de tulband vorm heel goed in, het makkelijkst gaat dit met een spray. Schep grote lepels vol beslag in de vorm, en maak de bovenklant vlak.
  3. Bak de cake 1 huur en een kwartier tot anderhalf uur in de oven. Controleer met sateprikker of de cake al gaar is. Laat 15 minuten rusten in de vorm, leg er een bord op en draai voorzichtig om zodat de cake uit de vorm komt. Laat verder afkoelen.
  4. Voor het glazuur meng je alle ingrediënten tot een glad geheel, voeg zoveel water toe dat je een dik glazuur hebt maar nog wel vloeibaar. Je kunt eventueel nog extra citroen en limoen rasp erover strooien.

Citroen limoen tulband met 7UP
(Gebaseerd op een recept van The Pioneer Woman)

Smakelijk eten!

Citroen tulband met 7UP en limoen 

Summary
recipe image
Recipe Name
Citroen tulband met 7UP en limoen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Geef een reactie

Naast choco chip cookies verzamelt Cookingdom ook digitale cookies, vind je dit goed? meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten