Havermout koekjes met witte chocolade

Havermout koekjes met witte chocolade, by Cookingdom

Voordat ik deze blog begon had ik al een soort van website met recepten, het recept voor deze havermout koekjes met witte chocolade stond daar op en ik dacht dat ik het ook hier mee naar toe had genomen…niet dus! Om het goed te maken heb ik deze geweldige chocolade koekjes opnieuw gebakken.

Havermout koekjes met witte chocolade, by Cookingdom

 

Deze koekjes maakte ik voor het eerst in de tijd dat ik bijna geobsedeerd was door het bakken van choco chip cookies. Ik heb heel wat recepten uitgeprobeerd met allerlei soorten chocolade en met en zonder havermout. De meeste recepten werden slechts 1 x gebruikt maar dit recept heb ik meerdere malen gemaakt omdat de smaak van havermout, witte chocolade en een snufje zout erg verslavend is.

Havermout koekjes met witte chocolade, by Cookingdom

Ingrediënten:

125 gram bloem
¾ theelepel bakpoeder
½ theelepel baking soda
¼ theelepel zout
200 gram boter op kamertemperatuur
225 gram suiker
50 gram lichtbruine basterd suiker
1 ei (L)
1 theelepel vanille aroma
225 gram havermout
175 gram witte chocolade
Eventueel Maldon zeezout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor tot 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de bloem, het bakpoeder, baking soda en het zout in een kom.
  2. Mix de boter met de suikers tot er een romige massa ontstaat. Schraap de wanden van de kom met een spatel. Voeg het ei en het vanille aroma toe, meng even en schraap de kanten weer schoon. Voeg geleidelijk het bloemmengsel toe en mix totdat alles zich net vermengd heeft. Voeg dan geleidelijk de havermout en de chocola toe. Mix totdat alles goed gemengd is, maar niet te lang.
  3. Maak porties van ongeveer 2 eetlepels en rol deze tot balletjes. Leg ze ruim 5 cm uit elkaar en druk de balletjes plat tot ongeveer 2 cm dikte. Strooi eventueel op ieder koekjes een paar korrels Maldon zeezout.
  4. Bak de koekjes tot ze goudbruin zijn, zo’n 13 tot 16 minuten. Laat de koekjes daarna afkoelen op een rooster met het bakpapier.

Maak de koekjes zeker niet te plat, ze lopen nog best wat uit in de oven.
Het zeezout zou je wel weg kunnen laten, maar juist het zoete van de witte chocola kan wel een snufje zout gebruiken

Havermout koekjes met witte chocolade
(Gebaseerd op een recept van Smitten Kitchen)

 

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Havermout koekjes met witte chocolade
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Geef een reactie

Naast choco chip cookies verzamelt Cookingdom ook digitale cookies, vind je dit goed? meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten