Kippensoep met ei en citroen (avgolemono)

Deze kippensoep met ei en citroen oftewel avgolemone zag ik op Instagram voorbij komen en die zag er heerlijk fris uit. Het is een Griekse soep die dikker wordt door een ei en heerlijk fris door de citroen. Deze soep is simpel om te maken en echt heel erg lekker.

Soep wordt wel gezien als een echt herfst of winter gerecht maar deze soep heeft een frisse smaak en is ook erg geschikt voor de lente of zomer. En ik vind dat soep gewoon kan in elk jaargetijde.

Kippensoep met ei en citroen (avgolemono), by Cookingdom

Ingrediënten:

500 gram kipfilet
1,2 liter kippenbouillon
100 gram rijst
2 eieren
1-2 eetlepels citroensap
zout en peper
olijfolie
peterselie blaadjes

Bereiding:

  1. Pocheer de kipfilet ongeveer 10 minuten in de kippenbouillon. Schep met een schuimspaan uit de pan en trek met 2 vorken in stukjes. Zet even opzij.
  2. Kook de rijst gaar in de bouillon, ongeveer 15 minuten. Klop de eieren los in een kom, roer er 1 of 2 eetlepels citroensap door en schep er wat van de hete bouillon bij. Roer het eimengsel nu door de soep maar zorg dat deze niet meer kookt. Verwarm de soep nog een paar minuten.
  3. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de kip over 4 borden en schep er de hete soep over. Besprenkel met wat olijfolie en strooi er de peterselie blaadjes over.

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Kippensoep met ei en citroen (avgolemono)
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)

Geef een reactie