Oosters stoofvlees met wortel

Dit is echt zo’n gerecht waar ik zomaar ineens zin in kan krijgen en dan moet het ook gelijk gemaakt worden! Het is dan ook de hoogste tijd dat het recept voor Oosters stoofvlees hier op mijn blog terecht komt!

Sowieso ben ik dol op stoofvlees, zelfs met warm weer is dit iets waar ik dan toch gewoon zin in kan hebben en ook in de zomer of lente vind ik het leuk om een pruttelend pannetje op het fornuis of in de oven te hebben staan. Geen omkijken naar en ’s avonds toch een heerlijk maaltje!

Oosters stoofvlees met wortel
Oosters stoofvlees met wortel

Ingrediënten:

2 eetlepels zonnebloemolie
1 kilo runderriblappen of rundersucade
1 ui, gesnipperd
3 wortels is plakjes
200 ml lichte sojasaus (minder zout)
200 gram donkere basterdsuiker
4 steranijs
1//2 theelepel gemberpoeder
5 tenen knoflook, gepeld
100 ml rijstwijnazijn
2 theelepels vissaus
500 ml runderbouillon
1 theelepel sesamolie
4 bosuitjes, in reepjes
rode peper, voor garnering

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor tot 160 graden Celsius. Verhit de olie in een ovenvaste braadpan op middelhoog vuur. Bestrooi het rundvlees met peper en braad het rondom bruin. Haal het vlees uit de pan.
  2. Roerbak de wortel en de ui ongeveer 2 tot 3 minuten tot ze beginnen te kleuren. Voeg de sojasaus, suiker, steranijs, gemberpoeder, knoflook, rijstwijnazijn, vissaus, bouillon, sesamolie en 3 kwart van de lente uitjes toe. Breng aan de kook en plaats in de oven. Laat 2,5 tot 3 uur garen in de oven, totdat het vlees uit elkaar valt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Serveer met noedels of rijst en gestoomde groene groenten, bestrooi met de rest van de lente ui en in ringetjes gesneden rode peper.

In dit gerecht is zout toevoegen meestal niet nodig, want alhoewel het nodig is om de minder zoute sojasaus te gebruiken is het nog steeds behoorlijk zout.

Oosters stoofvlees met wortel
(Losjes gebaseerd op een recept uit Delicious)

Smakelijk eten!

Oosters stoofvlees met wortel, by Cookingdom

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Oosters stoofvlees met wortel
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Geef een reactie