Gestoofde octopus met orzo

Deze gestoofde octopus met orzo was de reden dat ik het laatste boek van Nigella Lawson, simply Nigella graag wilde hebben. We zagen dit gerecht klaargemaakt worden op 24 kitchen en ik weet niet precies waarom, maar mijn middelste wilde dit graag eten.
Gestoofde octopus met orzo, by Cookingdom

We gingen op zoek naar inktvis maar ik kon geen verse vinden, alleen maar stukken in de diepvries. Wel jammer want eigenlijk wilde we er tentakels bij…

Ik maakte dus voor het eerst octopus klaar en dat was ontzettend goed gelukt, we kunnen nu weer op zoek naar verse inktvis met tentakels.

Ingrediënten voor de gestoofde octopus met orzo:

2 eetlepels olijfolie
1 kleine rode ui, in plakjes
1 venkel, kern verwijdert en in stukjes
2 teentjes knoflook, geplet
700 gram inktvis tubes
300 gram orzo pasta (riso)
1 blik gehakte tomaten
1 eetlepel tomatenpuree
2 eetlepels ouzo of andere drank met anijssmaak
1 bos dille, blaadjes fijngesneden
zout en peper naar smaak
citroensap
Parmezaanse kaas

Bereiding van de gestoofde octopus met orzo:

  1. Verwarm de oven voor tot 160 graden Celsius.  Verhit de olijfolie in een ovenbestendige pan, bak hierin op laag vuur de ui, venkel, knoflook en inktvis. Laat zachtjes zo’n 10 minuten sudderen.
  2. Voeg de orzo pasta, tomatenblokjes en tomatenpuree toe. Vul het blik van de tomatenblokjes met water en giet dit ook in de pan. Voeg de ouzo toe en roer goed door. Breng aan de kook, plaats een deksel op de pan en zet de pan zo’n anderhalf uur in de oven totdat de inktvis zacht is en het vocht opgenomen.
  3. Plaats de pan op het fornuis en voeg 250 ml kokend water toe. Roer alles los van de bodem, breng op smaak met zout en peper en voeg het grootste gedeelte van de dille toe. Roer nog een keer goed door en zet de pan nog zo’n 10 minuten in de oven zonder deksel.
  4. Haal uit de oven en strooi er de rest van de dille overheen. Verdeel over de borden en breng op smaak met wat citroensap en Parmezaanse kaas.

Gestoofde octopus met orzo
(Gebaseerd op een recept uit Simply Nigella van Nigella Lawson)

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Gestoofde octopus met orzo
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

Geef een reactie