Broccolisoep met cheddar

Broccoli soep met cheddar, by Cookingdom

Er staan al zoveel soorten soep op mijn blog maar een broccolisoep ontbrak nog. Dat is eigenlijk best wel vreemd want we zijn hier eigenlijk allemaal nogal dol op broccoli.Ik vond dat ik dus maar eens een soepje moest maken met onze favoriete groente! En ik wilde er kaas door doen, omdat het een maaltijd soep werd maakte ik er een gebonden soep van. De broccoli soep met cheddar viel zeker in de smaak! Lekker met een stevig brood om de soep mee op te dippen.
Broccolisoep met cheddar, by Cookingdom

Wat heb je nodig voor de broccolisoep met cheddar:

30 gram boter
1 kleine ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
4 eetlepels bloem
250 ml kookroom
1 liter groente of kippenbouillon
1 laurierblad
500 gram broccoli, in kleine roosjes
2 winterwortels, in blokjes
150 gram cheddar, geraspt

Hoe maak je de broccolisoep met cheddar:

  1. Smelt de boter in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ongeveer 5 minuten totdat ze zacht zijn. Roer de bloem erdoor en laat deze lichtjes kleuren. Giet er nu onder voortdurend roeren de room bij totdat je een gladde vloeistof hebt.
  2. Voeg de bouillon en het laurierblad toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur zonder deksel ongeveer 10 minuten zachtjes koken totdat het iets is ingedikt.
  3. Voeg de broccoli en de wortel toe en laat 15 tot 20 minuten zachtjes koken totdat de groenten gaar zijn. Haal het laurierblad eruit en breng op smaak met zout en peper. Pureer de soep totdat je de textuur hebt die je wil.
  4. Zet de soep terug op het vuur en roer er de kaas doorheen. Verwarm totdat de kaas gesmolten is. Verdeel de soep over de borden en strooi er nog wat extra kaas over.

Ik had de soep vrij grof gelaten en dat vond ik wel lekker, de kinderen hadden het lekkerder gevonden als de soep glad gepureerd geweest zou zijn.
Natuurlijk kun je ook ander kaas gebruiken, belegen kaas is vast ook erg lekker.

De inspiratie voor de broccolisoep met cheddar

Ik vond inspiratie op verschillende Engelstalige websites.

 

Smakelijk eten!

Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.

Summary
recipe image
Recipe Name
Broccolisoep met cheddar
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef een reactie