Seroendeng, een Indonesisch bijgerechtje

Seroendeng, by Cookingdom

Op deze manier maak je snel een kleine hoeveelheid seroendeng. Seroendeng is een mix van kokos en pinda’s en dit wordt op smaak gebracht met specerijen.

Seroendeng is erg lekker bij de nasi of bij geroosterd buikspek en onmisbaar bij de gado gado. Ook maak je er een rijsttafel helemaal mee af. Natuurlijk hoort er dan ook nog kroepoek, sambal en atjar bij.

Het is echt de moeite om zelf te maken, het is zoveel lekkerder dan het kant en klare spul uit een potje en het is eigenlijk heel simpel om te maken.

Wat heb je nodig voor de seroendeng:

  • zonnebloemolie
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • 50 gram gemalen kokos
  • 50 gram ongezouten pinda’s
  • zout

Hoe maak je de seroendeng:

  1. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de komijn en korianderzaad tot ze beginnen te geuren.
  2. Voeg de kokos toe en bak totdat de kokos begint te kleuren. Schep de pinda’s erdoor en verwarm nog heel even mee. Breng op smaak met zout.

Het kan ineens snel gaan met het bruinen van de kokos, hou het goed in de gaten. Schep het gelijk op een bord als het klaar is zodat het niet na bruint in de warme pan.

Smakelijk eten!

Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.

Summary
recipe image
Recipe Name
Seroendeng
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 2 Review(s)

Geef een reactie