Yoghurt panna cotta met honing en walnoten

Yoghurt panna cotta met honing en walnoten

Voordat ik iets maak zoek ik meestal op Google wat over het gerecht, dus ook in het geval van deze yoghurt panna cotta. En ik verdwaalde, er was zo veel info. Ik besloot het gewoon simpel te houden en de topping van honing en walnoten past perfect bij Griekse yoghurt.

Yoghurt panna cotta met honing en walnoten

En dan te bedenken dat ik echt helemaal niks met gelatine had, het leek me maar een hoop geklieder om daar iets mee te maken. Nu met een ander gerechtje al bleek dat dat helemaal niet klopt heb ik de smaak te pakken. Deze yoghurt panna cotta met honing en walnoten was het volgende projectje op mijn gelatine lijstje.

Yoghurt panna cotta met honing en walnoten
Panna cotta ziet er feestelijk uit maar is toch zo simpel om te maken en ik begrijp nu wel waarom het hele internet vol staat met panna cotta recepten 🙂

Wat heb je nodig voor de Yoghurt panna cotta met honing en walnoten :

Voor 4-5 porties

  • 3 blaadjes gelatine
  • 375 ml slagroom
  • 45 gram poedersuiker
  • 180 gram Griekse yoghurt
  • 1 theelepel vanille extract
  • 4-5 eetlepels honing
  • 50 gram walnoten, geroosterd

Hoe maak je de Yoghurt panna cotta met honing en walnoten:

  1. Leg de blaadjes gelatine in een kommetje  met koud water en laat minstens 5 minuten zacht worden.
  2. Verwarm de slagroom met de poedersuiker in een steelpannetje. Verwarm de slagroom totdat de suiker is opgelost en de room goed warm is. Knijp de gelatine uit en roer dit door het warme mengsel.
  3. Roer de yoghurt goed door en voeg de yoghurt en de vanille bij het roommengsel. Roer tot alles gemengd is. Giet het mengsel in glaasjes of vormpjes, dek af met plastic folie en zet dit minimaal 4 uur in de koelkast.
  4. Giet wat honing over de panna cotta en strooi er geroosterde walnoten over.

Het lijkt me ook heel lekker om er wat druiven bij te geven.

De inspiratie voor de Yoghurt panna cotta met honing en walnoten

Tja wat moet ik hier nog over zeggen, ik heb zoveel recepten gevonden…maar de topping vond ik op Smitten kitchen

Smakelijk eten!

Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.

Yoghurt panna cotta met honing en walnoten

Summary
recipe image
Recipe Name
Yoghurt panna cotta met honing en walnoten
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

4 thoughts on “Yoghurt panna cotta met honing en walnoten

  1. Ik heb het inmiddels niet alleen met Griekse Yoghurt maar ook met verschillende soorten en merken yoghurt en kwark uitgeprobeerd.
    Het lekkerste, en uitzonderlijk het minste calorie rijk, vind ik het met de magere kwark van de Aldi. Deze is ook nog lekker romig van smaak en heeft een vrij stevige structuur.
    Hier staat het dus regelmatig op tafel. 🙂
    Ik kijk alweer uit naar nog meer makkelijke en snelle gerechtjes die ik kan klaar maken.

    Door een zieke kan ik maar heel even staan en kort zitten dus is het toch fijn dat ik ook eens wat kan klaar maken. Koken was (en is nog steeds) mijn passie.
    Ik heb het geluk dat ik ingrediënten en combinaties kan proeven hoe het smaakt zonder dat ik het in mijn mond heb.
    Kan ik manlief zo, op afstand, zeggen hoe en wat hij moet koken. Leert hij ook van.. 🙂

  2. Ziet er heel lekker uit.
    Ik zou het graag als lunch of ontbijt willen klaarmaken.
    Hoe groot is 1portie?
    Ik denk dat 1 portie toch wat te klein is als maaltijd of zit ik daarmee mis?
    Enig idee hoeveel kcal. een portie ongeveer is?

    1. Dank je! Een portie is idd niet zo heel groot, maar 2 porties hebben wel heel veel kcal. ik denk toch zeker 700 kcal.

      Wat je wel zou kunnen doen is de Griekse yoghurt vervangen door magere yoghurt en de slagroom vervangen door melk. Ik denk wel dat het gerechtje dan minder romig wordt.

Geef een reactie