Scones met framboos en kokos

Scones met framboos en kokos, by Cookingdom

Rond Pasen wordt er hier altijd flink wat af gebakken, ook scones mogen niet ontbreken met die dagen en deze scones met framboos en kokos zijn weer eens wat anders!

Komt bij dat je met dit receptje maar 4 mooie scones maakt zodat er genoeg ruimte blijft voor andere heerlijke gerechten met Pasen. Ik bakte al weleens eerder met framboos en kokos en deze cakejes zijn ook zeker de moeite waard of bak bijvoorbeeld dit prachtige gevlochten citroenbrood!

Scones met framboos en kokos, by Cookingdom

Wat heb je nodig voor de scones met framboos en kokos:

200 gram zelfrijzend bakmeel
25 gram geraspte kokos
50 gram boter, koud en in blokjes
25 gram lichtbruine basterdsuiker
100 ml karnemelk
1-2 eetlepels melk
50g bevroren frambozen
1 ei losgeklopt
eventueel clothed cream en citroen curd of andere jam om te serveren.

Hoe maak je de scones met framboos en kokos:

  1. Verwarm de oven voor tot 220 graden Celsius en bestrooi een bakplaat met een beetje bloem.
  2. Meng in een kom het zelfrijzende bakmeel met de kokos en een 1/4 theelepel zout. Voeg de koude boter toe en wrijf dit erdoor totdat er kruimels ontstaan. Voeg de suiker toe en meng nog even.
  3. Giet de karnemelk en 1 eetlepel melk bij de kruimels, meng met een mes totdat het een samenhangend geheel begint te vormen. Voeg de frambozen toe en meng nog kort, als het mengsel te droog is kun je nog een extra eetlepel melk toevoegen.
  4. Vorm op een met bloem bestoven werkplek een ongeveer 5 cm hoog vierkant van het deeg. Snij in 4 stukken en duw ze zo nodig weer een beetje in vorm. Leg op de bakplaat en bestrijk met het losgeklopte ei.
  5. Bak ongeveer 15 tot 20 minuten totdat ze goudbruin en gerezen zijn. Laat afkoelen op een rooster. Snijdt open en serveer met clothed cream en lemon curd of jam.

Voor het bakken kun je er eventueel nog wat extra kokos over strooien.
Rond de Paasdagen is clothed cream vaak wel te krijgen in de grotere supermarkten.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op  Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Scones met framboos en kokos
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef een reactie