Scones cake met chocolade en marsepein

Scones cake met chocolade en marsepein

Een scones cake? Ja echt waar en dan met chocolade en marsepein, dit is echt zo lekker en ook nog eens simpel om te maken! Een perfect ontbijtje met wat jam of een heerlijk stukje cake bij de koffie.

Dit was weer zo’n receptje dat ik ergens tegen kwam en niet meer uit mijn hoofd kreeg. Wij zijn hier nogal dol op scones, deze cake is veel sneller gemaakt dan scones en smaakt zeker zo lekker. Ik kon niet wachten om dit receptje met jullie te delen!

Natuurlijk kun je deze gewoon eten als een cake bij een bakje koffie maar cake als ontbijt is natuurlijk ook wel feestelijk ­čÖé

Scones cake met chocolade en marsepein

Hoe maak je de scones cake met chocolade en marsepein:

  • 200 gram marsepein, in blokjes
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 100 gram chocolade chips
  • 250 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 eetlepels en 1 theelepel suiker
  • 170 gram koude ongezouten boter, in blokjes
  • 2 eieren
  • 120 ml slagroom
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 1/2┬átheelepel amandel extract
  • jam, voor erbij

Wat heb je nodig voor de scones cake met chocolade en marsepein:

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius. Bekleed een bakblik met bakpapier, laat het bakpapier iets over de rand hangen zodat je straks de cake er makkelijk uit kunt tillen.
  2. Meng in een ruime kom de marsepein met de poedersuiker. Voeg de chocolade chips toe en zet opzij.
  3. Meng in een foodprocessor de bloem, bakpoeder zout en 2 eetlepels suiker. Voeg de boter toe en pulse totdat de boter nog uit kleine klontjes bestaat. Voeg dit mengsel toe aan de kom met de marsepein en chocola.
  4. In een kleine kom meng je de eieren, slagroom, vanille en amandel extract totdat alles net door elkaar zit. Schep het beslag in de cakevorm en maak de bovenkant vlak. Bestrooi met 1 theelepel suiker.
  5. Bak de cake ongeveer 45 tot 50 minuten in de voorverwarmde oven totdat de cake goudbruin is en niet terug veert als je er op duwt. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en laat de scones cake helemaal afkoelen op een rooster. Serveer met jam.

De inspiratie voor de scones cake met chocolade en marsepein

Dit is een recept dat ik vond op Food 52

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Scones cake met chocolade en marsepein

Summary
recipe image
Recipe Name
Scones cake met chocolade en marsepein
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef een reactie

Naast choco chip cookies verzamelt Cookingdom ook digitale cookies, vind je dit goed? meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten