Indiase saucijzenbroodjes

Volgende keer maak ik een dubbele portie van de heerlijke Indiase saucijzenbroodjes! Deze gevulde broodjes zijn net wat pittiger dan een normaal saucijzenbroodje. De specerijen die je toevoegt zorgen voor dat pittige en de rijst zorgt voor een lekkere bite.

Deze Indiase saucijzenbroodjes worden bestrooid met wat nigella zaadjes maar je zou ook sesamzaadjes kunnen gebruiken. Ze zijn heerlijk als lunch maar ook geschikt als een simpele avondmaaltijd met een lekkere salade. Of waarom niet in stukjes serveren als een hapje op een feestje.

Indiase saucijzenbroodjes

Wat heb je nodig voor de Indiase saucijzenbroodjes:

  • 100 gram rijst of ongeveer 300 gram gekookte rijst, afgekoeld
  • 2 eieren
  • 400 gram rundergehakt
  • 2 theelepels garam masala
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • snufje kardemom
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 2 theelepels fijn geraspte gemberwortel
  • 8 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • eventueel nigella zaadjes
  • mangochutney

Hoe maak je de Indiase saucijzenbroodjes:

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking of gebruik een restje rijst. Verwarm de oven voor tot 220 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Klop 1 ei los in een kom, voeg het gehakt, specerijen, ui, gember en de rijst toe. Meng alles goed door elkaar. Verdeel het gehakt mengsel in 8 gelijke delen en vorm hier worstjes van.
  3. Klop het andere ei los. Leg op iedere plak bladerdeeg op 1 helft een rolletje gehakt, bestrijk de andere kant met wat ei en rol het bladerdeeg rond het gehakt. Leg de saucijzenbroodjes met de naad naar beneden op de bakplaat.
  4. Bestrijk ze met nog wat losgeklopt ei en strooi er de nigella zaadjes over als je die gebruikt. Bak de broodjes 20 tot 25 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Serveer met de mango chutney

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Indiase saucijzenbroodjes
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)

2 thoughts on “Indiase saucijzenbroodjes

  1. Volgens mij ben je vergeten het gehakt op te nemen in de ingrediëntenlijst.
    Lijkt me heel erg lekker. Ga dit zeker op termijn maken Bedankt voor je recept. Groet, Petra

Geef een reactie

Naast choco chip cookies verzamelt Cookingdom ook digitale cookies, vind je dit goed? meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten