Saffraan risotto met zeekraal en kabeljauw 

Saffraan risotto met zeekraal

Vorige zomer had ik een heel leuk uitje en daar kreeg ik een heerlijke gin tonic met zeekraal. En dat was lekker! Dus toen ik een recept zag voor een saffraan risotto met zeekraal kon ik niet wachten om dat te proberen.

Niet helemaal logisch eigenlijk want gin is natuurlijk wel even iets anders dan risotto maar toch werkt het vaak wel zo bij mij…Er schiet me dan ineens weer iets te binnen als ik een plaatje zie en in dit geval was de zeekraal de verbindende factor. En ik kan je wel zeggen dat die iets zoute groente in zowel gin als deze risotto erg lekker is!

Mijn saffraan zorgt niet voor een hele mooie gele kleur maar toch proef je de smaak wel. Je kunt dat ook zien aan de kleur van de rijst in mijn gevulde paprika’s.

Saffraan risotto met zeekraal

Wat heb je nodig voor de saffraan risotto met zeekraal:

  • 400 gram kerstomaatjes aan tak
  • olijfolie
  • 2 groentebouillon tabletten
  • 2 flinke snuffen saffraan
  • 1 ui, gesnipperd
  • 300 gram risotto rijst
  • 150 me droge vermout
  • 4 kabeljauwfilets
  • 100 gram zeekraal
  • 3 eetlepels mascarpone
  • 25 gram Parmezaanse kaas, geraspt

Hoe maak je de saffraan risotto met zeekraal:

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius. Leg de tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie. Rooster de tomaatjes in ongeveer 20 minuten tot ze zacht beginnen te worden.
  2. Los de bouillon tabletten op in een liter water en roer er de saffraan doorheen. Houdt warm op laag vuur.
  3. Verhit in een hapjespan 2 eetlepels olijfolie, fruit hierin de ui. Schep de rijdt erdoor en bak totdat de korrels glazig worden.
  4. Schenk de vermout bij de rijst en last deze verdampen. Schenk dan in 3 delen de bouillon erbij, wacht steeds totdat de bouillon is opgenomen totdat je het volgende deel erbij giet. Laat de rijst zachtjes koken en roer regelmatig door.
  5. Verhit in een koekenpan een scheutje olijfolie, bestrooi de kabeljauw met zout en peper. Bak de vis zo’n 3 minuten per kant. Neem de vis uit de pan, voeg indien nodig nog een beetje olijfolie toe aan de pan en bak de zeekraal kort.
  6. Haal de risotto van het vuur als deze gaar is en roer er de mascarpone en Parmezaanse kaas door. Laat de risotto afgedekt 5 minuten rusten. Schep de geroosterde tomaatjes door de risotto samen met het vocht uit de schaal.
  7. Verdeel de risotto over 4 borden leg de vis erop en verdeel de zeekraal erover.

De inspiratie voor de saffraan risotto met zeekraal

Dit receptje zag ik in de Delicious, wel wat aangepast natuurlijk.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Saffraan risotto met zeekraal
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef een reactie