Pop Up restaurant chef Norman Musa in Rotterdam

Pop Up restaurant chef Norman Musa in Rotterdam

Chef Norman Musa, onder andere bekend als vast jurylid in de Engelse en Maleisische Masterchef en 4 best-selling kookboeken is momenteel in Rotterdam! Hij heeft daar zijn eigen pop-up restaurant in de Markthal van 1 tot en met 4 maart, waar je terecht kunt om kennis te maken met de Maleisische keuken. Ik was bij het foodbloggersevent en daar heb ik van zijn heerlijke kookkunsten mogen genieten en ook zelf nog even in de keuken mogen staan!

Pop Up restaurant chef Norman Musa in Rotterdam

Roti canai

Hoe leuk is het om een echte chef kok bezig te zien in de keuken. Hij maakte voor ons roti canai, een soort Maleisisch platbrood en daarna mochten we zelf aan de slag in de keuken met een bolletje deeg. Dit heerlijke brood wordt meestal gegeten met dahl, een soort linzensoep. Het was best wel druk in zijn pop-up restaurant toen wij daar waren maar hij bleef rustig en vriendelijk terwijl hij gestaag doorwerkte. Zo gaaf om mee te maken!

Pop Up restaurant chef Norman Musa in Rotterdam

Maleisische keuken

De Maleisische keuken is in opkomst en dat is niet zo vreemd. Het is een mix van verschillende achtergronden. In de Maleisische gerechten ontdek je onder meer Thaise, Indiase en Chinese smaken. Rijst wordt veel gegeten bij de Maleisische maaltijd. Daarnaast komen er curry’s op tafel, gebakken kip of vis, groenten en verschillende soorten sambal.  Ook wordt er in In Maleisië veel vis gegeten. Omdat Maleisië overwegend moslim is, zul je er geen varkensvlees vinden. Op het menu van chef Norman Musa zijn pop-up restaurant staan genoeg heerlijke gerechten en voor ieder wat wils.

Pop Up restaurant chef Norman Musa in Rotterdam

Dus ben je benieuwd en heb je zin in eens iets anders dan zou ik zeker eens in de Rotterdamse Markthal gaan kijken bij Wah Nam Hong  komend weekend! En ga je dat nu niet redden, in april en mei komt Chef Norman Musa nog eens terug en wij gaan daar dan zeker nog een keer eten!

De eerste foto is van de website van Norman Musa.

 

Geef een reactie