Recepten

Bun cha met rijstnoedels

Bun cha is een Vietnamees gerecht dat gemaakt wordt met varkensvlees en rijst. Knapperige groenten, frisse kruiden en een dipsaus op basis van vissaus mogen ook niet ontbreken.

Nu vind je dit misschien allemaal wel heel ingewikkeld klinken maar dat is het echt niet. Wel heel erg lekker en smaakvol en weer eens iets heel anders!

Rijstnoedels

De rijst in dit gerecht zijn rijstnoedels, zowel warm als koud erg lekker. Je kunt ze dus al goed van te voren klaarmaken. Rijstnoedels hoeven maar kort gekookt en daarna even afgespoeld om plakken te voorkomen.

Varkensfilet

Ik gebruikte varkensfilet voor dit gerecht, omdat je het vlees marineert en kort bakt in een hete pan blijft het mooi mals en sappig. Ik koop tegenwoordig wel varkensvlees van varkens die een goed leven gehad hebben. Je proeft en merkt echt wel verschil.

Wat heb je nodig voor de bun cha:

Voor het vlees:

  • 1 kilo varkensfilet
  • 4 lente uitjes, in stukjes
  • 1 duimlengte verse gember, geschild en in plakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels vissaus
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie

Voor de saus:

  • 2 eetlepels rietsuiker
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 2 eetlepels vissaus
  • 2 eetlepels water
  • sap van 1 limoen

Voor erbij:

  • rijstnoedels
  • 2 kropjes baby romaine
  • koriander blaadjes
  • munt blaadjes
  • tauge
  • 1 rode chilipeper, fijngesneden

Hoe maak je de bun cha:

  1. Snijdt lange dunne plakjes van de varkensfilet. Snijdt de lente ui, gember en knoflook fijn in een kleine foodprocessor. Meng met de vissaus, sojasaus en de sesamolie.
  2. Doe het vlees en de marinade in een schaal en laat een paar uur tot een nacht marineren.
  3. Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
  4. Rijg de varkensfilet aan satéstokjes en grill op een grillplaat of op de barbecue totdat het vlees gaar is. Meng alle ingrediënten voor de dipsaus door elkaar.
  5. Schep wat rijst noedels op een bord. Leg er 2 stokjes met varkensfilet naast, een paar blaadjes sla, munt en koriander en wat van de tauge. Strooi er wat rode peper over en serveer met een schaaltje saus.

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Smakelijk eten!

Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago