Pretzel bites

Pretzel bites

Al heel lang wilde ik Pretzels maken. Aangezien ik vroeger de kleuterschool zo’n beetje overgeslagen heb is knutselen niet mijn grootste hobby. Ik besloot dus niet te gaan vlechten met brood maar er heerlijke pretzel bites van te maken.

Pretzel deeg

Het deeg is simpel om te maken en goed hanteerbaar. De balletjes deeg kook je heel kort in water met baksoda, je legt ze op de bakplaat en bak ze dan af. Zo krijg je een echte pretzel smaak en ik was heel trots op mijn mooie hapjes!

Pretzel smaken

Ik maakte er een heerlijke pittige kaassaus bij (recept komt van de week online) en serveerde er ook nog honing mosterd bij. Ook het toetje bestond uit pretzels maar dan in kaneelsuiker smaak.

Pretzel bites

Wat heb je nodig voor de pretzel bites:

  • 300 ml warm water (37 graden Celsius)
  • 1 zakje gist
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 15 gram gesmolten boter
  • 500 gram bloem
  • 125 gram baksoda
  • 1 ei, losgeklopt
  • grof zeezout

Hoe maak je de pretzel bites:

  1. Meng de gist met het warme water en laat even staan. Voeg het zout, suiker en de boter toe en roer goed door. Voeg de bloem in drie delen toe en meng totdat je een stevig deeg krijgt. Als het deeg te plakkerig blijft kun je nog wat extra bloem toevoegen.
  2. Kneed het deeg ongeveer 3 minuten op een met bloem bestoven oppervlak of met deeghaken in de keukenmachine. Vorm een bal van het deeg en plaats het deeg in een ingevette schaal. Dek de schaal af en laat een uur rusten op een warme plaats.
  3. Verwarm de oven voor tot 220 graden Celsius en bekleed twee bakplaten met bakpapier. In een ruime pan meng je de baksoda met twee liter water en breng aan de kook.
  4. Verdel het deeg in 6 stukken en rol ieder deel uit tot een 50 cm lange streng. Snijdt de strengen in stukjes van 4 centimeter. Doe 8 tot 10 stukjes deeg in het kokende water en laat 10 seconden koken, schep de pretzels eruit met een schuimspaan en leg naast elkaar op de bakplaat.
  5. Bestrijk de bites met wat ei en strooi er wat zout over. Bak 15 minuten in de oven,totdat ze goudbruin zijn. serveer met pittige kaassaus en honing mosterd.

Tip:

Ik maakte ook kaneel pretzel bites. door de pretzels door een beetje gesmolten boter te halen en daarna door de kaneelsuiker. (50 gram suiker met 1 theelepel kaneel)

Pretzel bites

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
pretzel bites
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Geef een reactie