Pancake cereal of mini pannenkoekjes

pancake cereal

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet klaar maar wel erg leuk om te maken en zeker zo lekker! Deze super kleine pannnenkoekjes zien er grappig uit en zijn super simpel, het kost alleen wat tijd.

Echte pannenkoeken smaak

Ik maakte er een lekkere kom met yoghurt mee en deed er fruit door zoals bij een echte kom met granola. Natuurlijk ging er wat poedersuiker over, want ze zijn dan wel mini maar het zijn toch echte pannenkoeken!

Kaneel

Je kunt elk recept voor pannenkoeken gebruiken maar ook een kant en klare mix geeft een goed resultaat. Wat wel heel lekker is is een beetje extra kaneel om net wat meer smaak aan de pancake cereal te geven.

pancake cereal

Wat heb je nodig voor de pancake cereal:

  • 150 gram bloem
  • flinke snuf zout
  • flinke snuf kaneel
  • 1 ei
  • 250 ml melk
  • boter om te bakken

Hoe maak je de pancake cereal:

  1. Meng de bloem met het zout en de kaneel. Voeg het ei en de helft van de melk toe en meng tot een glad en dik beslag.
  2. Voeg de rest van de melk toe en roer glad. Vul een knijpfles met het beslag.
  3. Verhit een koekenpan op halfhoog vuur en verhit een klein beetje boter. Maak kleine puntjes beslag in de pan en laat stollen.
  4. Roer voorzichtig door en als de pancake cereal gaar is schep je ze op een bord. Ga zo lang door totdat het beslag op is.
  5. Eet gewoon zo, met wat melk of maak er een feestje van met vers fruit en yoghurt. Een beetje poedersuiker om het af te maken!

Andere pannenkoeken recepten op Cookingdom:

Amerikaanse luchtige pannenkoekjes

Luchtige karnemelk pannenkoeken

Ricotta pancakes

Of een hartige versie okonomiyaki

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Smakelijk eten!

Geef een reactie