Recepten

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli en rijst erbij en je hebt een snelle avondmaaltijd die bij iedereen in de smaak valt.

Ik maakte al wel eens eerder kip met een abrikozenglazuur die ook heel erg lekker is maar deze versie van dit gerecht is weer net iets anders en ook nog simpeler.

Snel klaar

Het is altijd fijn om een paar snelle gerechten achter de hand te hebben die iedereen lekker vindt, zoals bijvoorbeeld deze plakkerige abrikozen kip met broccoli. Dit gerecht staat ook nog eens binnen een halfuurtje op tafel. De ingredienten zijn simpel en ook dat is altijd een voordeel.

Broccoli

Broccoli is eigenlijk bijna overal wel lekker bij en wij eten dat dan ook graag. Je kunt deze groente koken of stomen maar ook roosteren en de plakkerige abrikozensaus is echt heel lekker met broccoli.

Je brengt de kip op smaak met zout peper en wat knoflookpoeder. De saus is een combi van zoet en zout maar ik denk dat ik de volgende keer er nog iets pittigs bij ga doen. Misschien een scheut hotsaus of een lepeltje sambal.

Afdrukken

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli en rijst erbij en je hebt een snelle avondmaaltijd die bij iedereen in de smaak valt.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 Personen

Ingrediƫnten

  • 1-2 stronken broccoli in roosjes
  • 600 gram kiphaasjes of kipfilet
  • 0,5 theelepel knoflookpoeder
  • zout en peper
  • 3 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels arachideolie
  • 150 gram abrikozenjam
  • 1 teentje knoflook fijn gesneden
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 2 eetlepels bieslook fijngesneden
  • zilvervlies tijst gekookt

Instructies

  • Kook de broccoli in ongeveer 5 minuten beetgaar. Bestrooi de kip met zout, peper, knoflookpoeder en de bloem.
  • Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg de olie toe. Bak de kip in een enkele laag aan beide kanten goudbruin en gaar, ongeveer 6 tot 7 minuten per kant.
  • Meng in een schaaltje de abrikozenjam, knoflook, sojasaus en de suiker. Als de kip gaar is giet je de saus in de pan. Roer goed zodat de kip helemaal bedekt is met de abrikozensaus. Laat een paar minuten pruttelen zodat de saus wat dikker wordt.
  • Serveer de kip met rijst en broccoli en bestrooi met bieslook.

Notities

Je kunt dit recept makkelijk verdubbelen en de extra porties invriezen.

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Smakelijk eten!

Summary
Recipe Name
Plakkerige abrikozen kip met broccoli
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 3 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago

Pretzel bites

Al heel lang wilde ik Pretzels maken. Aangezien ik vroeger de kleuterschool zo'n beetje overgeslagen…

4 jaar ago