Go Back

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli en rijst erbij en je hebt een snelle avondmaaltijd die bij iedereen in de smaak valt.
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd25 min
Porties: 4 Personen

Ingrediƫnten

  • 1-2 stronken broccoli in roosjes
  • 600 gram kiphaasjes of kipfilet
  • 0,5 theelepel knoflookpoeder
  • zout en peper
  • 3 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels arachideolie
  • 150 gram abrikozenjam
  • 1 teentje knoflook fijn gesneden
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 2 eetlepels bieslook fijngesneden
  • zilvervlies tijst gekookt

Instructies

  • Kook de broccoli in ongeveer 5 minuten beetgaar. Bestrooi de kip met zout, peper, knoflookpoeder en de bloem.
  • Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg de olie toe. Bak de kip in een enkele laag aan beide kanten goudbruin en gaar, ongeveer 6 tot 7 minuten per kant.
  • Meng in een schaaltje de abrikozenjam, knoflook, sojasaus en de suiker. Als de kip gaar is giet je de saus in de pan. Roer goed zodat de kip helemaal bedekt is met de abrikozensaus. Laat een paar minuten pruttelen zodat de saus wat dikker wordt.
  • Serveer de kip met rijst en broccoli en bestrooi met bieslook.

Notities

Je kunt dit recept makkelijk verdubbelen en de extra porties invriezen.