Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli en rijst erbij en je hebt een snelle avondmaaltijd die bij iedereen in de smaak valt.
Voorbereidingstijd5min
Bereidingstijd20min
Totale tijd25min
Porties: 4Personen
Ingrediƫnten
1-2stronkenbroccoliin roosjes
600 gramkiphaasjes of kipfilet
0,5theelepelknoflookpoeder
zout en peper
3eetlepelsbloem
3 eetlepelsarachideolie
150 gramabrikozenjam
1teentjeknoflookfijn gesneden
2 eetlepelssojasaus
1eetlepelbruine suiker
2eetlepelsbieslookfijngesneden
zilvervlies tijstgekookt
Instructies
Kook de broccoli in ongeveer 5 minuten beetgaar. Bestrooi de kip met zout, peper, knoflookpoeder en de bloem.
Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg de olie toe. Bak de kip in een enkele laag aan beide kanten goudbruin en gaar, ongeveer 6 tot 7 minuten per kant.
Meng in een schaaltje de abrikozenjam, knoflook, sojasaus en de suiker. Als de kip gaar is giet je de saus in de pan. Roer goed zodat de kip helemaal bedekt is met de abrikozensaus. Laat een paar minuten pruttelen zodat de saus wat dikker wordt.
Serveer de kip met rijst en broccoli en bestrooi met bieslook.
Notities
Je kunt dit recept makkelijk verdubbelen en de extra porties invriezen.