Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Plakkerige abrikozen kip

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli en rijst erbij en je hebt een snelle avondmaaltijd die bij iedereen in de smaak valt.

Ik maakte al wel eens eerder kip met een abrikozenglazuur die ook heel erg lekker is maar deze versie van dit gerecht is weer net iets anders en ook nog simpeler.

Snel klaar

Het is altijd fijn om een paar snelle gerechten achter de hand te hebben die iedereen lekker vindt, zoals bijvoorbeeld deze plakkerige abrikozen kip met broccoli. Dit gerecht staat ook nog eens binnen een halfuurtje op tafel. De ingredienten zijn simpel en ook dat is altijd een voordeel.

Broccoli

Broccoli is eigenlijk bijna overal wel lekker bij en wij eten dat dan ook graag. Je kunt deze groente koken of stomen maar ook roosteren en de plakkerige abrikozensaus is echt heel lekker met broccoli.

Je brengt de kip op smaak met zout peper en wat knoflookpoeder. De saus is een combi van zoet en zout maar ik denk dat ik de volgende keer er nog iets pittigs bij ga doen. Misschien een scheut hotsaus of een lepeltje sambal.

Plakkerige abrikozen kip

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli en rijst erbij en je hebt een snelle avondmaaltijd die bij iedereen in de smaak valt.
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd25 min
Porties: 4 Personen

Ingrediënten

  • 1-2 stronken broccoli in roosjes
  • 600 gram kiphaasjes of kipfilet
  • 0,5 theelepel knoflookpoeder
  • zout en peper
  • 3 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels arachideolie
  • 150 gram abrikozenjam
  • 1 teentje knoflook fijn gesneden
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 2 eetlepels bieslook fijngesneden
  • zilvervlies tijst gekookt

Instructies

  • Kook de broccoli in ongeveer 5 minuten beetgaar. Bestrooi de kip met zout, peper, knoflookpoeder en de bloem.
  • Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg de olie toe. Bak de kip in een enkele laag aan beide kanten goudbruin en gaar, ongeveer 6 tot 7 minuten per kant.
  • Meng in een schaaltje de abrikozenjam, knoflook, sojasaus en de suiker. Als de kip gaar is giet je de saus in de pan. Roer goed zodat de kip helemaal bedekt is met de abrikozensaus. Laat een paar minuten pruttelen zodat de saus wat dikker wordt.
  • Serveer de kip met rijst en broccoli en bestrooi met bieslook.

Notities

Je kunt dit recept makkelijk verdubbelen en de extra porties invriezen.

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Plakkerige abrikozen kip met broccoli
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Geef een reactie