Kip op een bierblikje

Deze bereiding voor een hele kip op een bierblikje zag ik eerst in een BBQ boek. Het stond vol met geweldige recepten en toch viel dit me gelijk op! De kinderen waren toen niet dol op een hele gegrilde kip…en heel eerlijk gezegd vond ik het ook maar een gedoe. Totdat de oudste ineens vroeg om gegrilde kip met friet…

Ik ben begonnen met een standaard recept, jeweetwel met citroen en tijm. Totdat ik weer een beer can chicken recept tegen kwam in Jamie’s America en ik het na al die jaren hoog tijd vond het te gaan doen!

Het resultaat is iedere keer dat ik de kip op een bierblikje maak mals en sappig. En ik heb zelden iets in mijn oven staan dat er zo grappig, ietwat luguber en een klein beetje triest uit ziet als kip op blik.

Kip op een bierblikje

Ingrediënten:

1 grote kip
1 blikje bier
paar takjes tijm

Voor de rub:
1 volle theelepel venkelzaad
1 theelepel komijnzaad
1 theelepel gerookte paprikapoeder
1 volle theelepel bruine suiker
1 theelepel pittige paprika poeder
zeezout en peper
olijfolie

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en haal je kip uit de koelkast. Stamp in de vijzel de komijn en venkelzaadjes. Meng met de 2 soorten paprikapoeder, bruine suiker, zout en peper. Voeg ongeveer 3 eetlepels olijfolie toe en meng tot er een gladde pasta ontstaat. Smeer de kip in met dit mengsel.
2. Maak het blikje bier open, drink een paar flinke slokken zodat het blikje ongeveer half vol is. Zet de kip op het blikje en steek er aan de bovenkant de takjes tijm in. Plaats de kip op een bakplaat onderin de oven. Braad de kip 70 tot 90 minuten in de oven of totdat het vocht uit de kip helder is. Laat de kip even rusten voor je hem aansnijdt.

Beer can chicken
(Gebaseerd op een recept van Jamie Oliver uit Jamie’s America)

Eet smakelijk!

Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago