Gele gazpacho met mais

Deze keer maak ik een koude soep…Vrolijk, fris en pittig! Een prachtig gele gazpacho met mais.

Tussen mijn vele soep recepten kan een gazpacho natuurlijk niet ontbreken. Omdat alleen tomaat mij niet echt kan bekoren, leek dit receptje met heerlijke zoete mais en paprika als aanvulling op gele tomaten, me een goed plan.

Ik vond de soep erg lekker met deze hoeveelheid cayennepeper maar anderen hadden hem liever iets minder pittig gehad. Houd je niet zo van pittig begin dan met minder cayennepeper en voeg op het eind nog wat extra toe mocht het toch te flauw worden. De kleur van deze koude soep is echt een zonnig geel, heel geschikt voor de lente.

Gele Gazpacho

Ingrediënten:

1 blik mais, afgegoten
350 gram gele tomaten, in stukken
1 gele paprika, in stukken
1/2 sjalot
2 tenen knoflook
1/2 blik witte bonen
250 ml groentebouillon
sap van 1 limoen
1/2 theelepel cayenne peper
1 theelepel gemberpoeder
zout en peper naar smaak

Eventueel voor de garnering wat extra mais, kiemgroenten, olijfolie.

Bereiding:

  1. Doe alle ingrediënten voor de soep in een blender. Houdt eventueel wat maiskorrels over voor decoratie. Mix totdat je een gladde massa hebt, ongeveer 3 tot 4 minuten. Plaats de soep minstens een uur in de koelkast.
  2. Vlak voordat je de soep op gaat dienen meng je nog 30 seconden en proef je of hij goed op smaak is. Schenk de soep in kleine glaasjes en leg op elk glaasje soep wat garnering naar keuze.

Ik gebruikte een mooie lichtgroene cress om het lenteachtige nog meer te accentueren.

Ik had nog aardig wat soep over, de volgende dag heb ik die opgewarmd. Dat was helemaal niet verkeerd, je kunt ook een halve batch van deze soep maken als een amuse.

Gele Gazpacho
(Gebaseerd op een recept van Spoon Fork Bacon)

Eet smakelijk!

Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago