Zoete aardappelsoep met uien en salie

Deze week heb ik benoemd tot soepweek! Ik start deze week met een zoete aardappelsoep!

En zou het Hollandse weer mee gaan werken?! Er komen nog aardig wat lekkere soepjes voorbij deze week op mijn blog. Het is er dan ook wel de tijd van het jaar voor, alhoewel ik vind dat soep eigenlijk altijd wel kan en zeker een licht pittige zoete aardappelsoep met uien

Dat was nog een heel gedoe om hier in mijn hoekje van het dorp zoete aardappels te vinden voor mijn soepje! Gelukkig bracht mijn groenteboer uitkomst en ik nam me voor om daar vaker mijn groenten en fruit te gaan halen als ik niet naar de markt kan.

Deze zoete aardappelsoep is verder erg simpel met alleen maar ontzettend lekkere ingrediënten! Een beetje zoet en licht pittig. Je kunt zelf een combinatie van specerijen gebruiken die je lekker vind, mijn kerriepoeder is een speciale mix die enigszins pit heeft.

Zoete aardappelsoep

Ingrediënten:

4 eetlepels zonnebloemolie
3 cm gemberwortel, geschild en fijn geraspt
11/2 theelepel kerriepoeder
1/2 theelepel kaneel
4 teentjes knoflook, fijngesneden
3 eetlepels abrikozenjam
600 gram zoete aardappel, geschild en in blokjes
1 grote winterwortel, in plakjes
11/2 liter groentebouillon
2 rode uien, in ringen
3 blaadjes salie, in reepjes

Bereiding:

  1. Verhit 2 eetlepels olie in een soeppan. Bak de gember, specerijen en de helft van de knoflook zachtjes 2 minuten. Voeg de jam toe en bak die even mee. Schep de aardappel en de wortel erdoor. Giet de bouillon in de pan, breng aan de kook. Kook de soep in ongeveer 15 minuten gaar.
  2. Verhit ondertussen in een koekenpan de rest van de olie. Bak de uienringen in 8 tot 10 minuten goudbruin en krokant. Voeg de rest van de knoflook en de salie toe en bak nog 1-2 minuten zachtjes mee.
  3. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de soep in kommen en garneer met de uienringen en een extra blaadje salie.

Geef er stokbrood bij met boter en wat fijngesneden kruiden.

Zoete aardappelsoep
(Gebaseerd op een recept uit Delicious 10-2013)

Smakelijk eten!

Summary
Recipe Name
Zoete aardappelsoep
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 2 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago