Recepten

Lentestamppotje met radijs en ei

De lente is alweer begonnen maar het weer doet nog niet mee…Stamppot is nu nog best wel lekker. Maar een lentestamppotje lijkt me dan nog beter.

Dit gerechtje gebruikt ingrediënten die ook gebruikt worden voor een caesar salad, een bekende Amerikaanse salade, vaak met ansjovis en Parmezaanse kaas. Een favoriet van mijn oudste zoon.

De dag dat ik dit maakte moest ik ’s avonds gaan werken dus ik had al op tijd gegeten en was benieuwd of de rest het lekker zou vinden. Dat was zeker het geval, een simpele maar smaakvolle lente stamppot met radijs en ei.

Lentestamppotje met radijs en ei

Ingrediënten:

1 kilo aardappels, geschild en in blokjes
4 eieren
2 eetlepels yoghurt
2 stronkjes little gem, in reepjes
1 bosje radijs, in plakjes
1-2 ansjovisfilets in olie
Parmezaanse kaas

Bereiding:

  1. Kook de aardappels in water met zout in ongeveer 20 minuten gaar. Kook de eieren in 8 minuten hard. Pel ze en snijdt ze in partjes.
  2. Giet de aardappels af en laat goed droog stomen. Stamp de aardappels met de yoghurt en eventueel nog wat extra vocht tot een puree.
  3. Roer er de sla, radijs en ansjovisfilets door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de stamppot over 4 borden, leg op elk bord 4 partjes ei en rasp er de Parmezaanse kaas over.

Je zou ook de gekookte eieren weg kunnen laten en er gerookte kip bij kunnen serveren.

Lentestamppotje met radijs en ei
(Gebaseerd op een recept uit het Jumbo boekje)

Smakelijk eten!

Summary
Recipe Name
Lentestamppotje met radijs en ei
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 3 Review(s)
Cookingdom

View Comments

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago