Recepten

Oreo en aardbeien chocolade taart

Deze taart wilde ik vorig jaar met mijn dochters verjaardag al maken, helaas is het er toen niet van gekomen…maar een jaar later was ik deze Oreo cake nog niet vergeten en werd deze prachtige Oreo en aardbeien chocolade taart toch nog gemaakt!


En wat was deze feestelijke cake lekker en eigenlijk ontzettend simpel om te maken. Mocht je nog twijfels hebben en denken dat Oreo en aardbei een vreemde combi is, deze taart bewijst dat Oreo’s altijd lekker zijn 😉

Ingrediënten:

Voor de cake:
140 gram bloem
30 gram cacao poeder
150 gram suiker
1/2 theelepel baksoda
1/4 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel zout
120 ml warme koffie
75 ml plantaardige olie
2 theelepels vanille extract

Voor de topping:
360 ml slagroom
30 gram poedersuiker
snuf zout
1 theelepel vanille extract
18-20 Oreo koekjes, 10 stuks verkruimeld
500 gram aardbeien, kroontjes verwijdert en grote doormidden

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor tot 170 graden Celsius. Vet een bakblik met een doorsnede van 23 cm goed in en bestrooi lichtjes met bloem.
  2. Meng in een ruime kom de bloem, cacao poeder, suiker, baksoda, bakpoeder en het zout. Meng in een andere kom de koffie met de olie en het vanille extract.
  3. Giet het koffie mengsel bij de droge ingrediënten en roer totdat het net gemengd is. Giet het beslag in het bakblik.
  4. Bak de cake 20 tot 25 minuten in de oven totdat een prikker er droog uitkomt. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en laat daarna helemaal afkoelen op een rooster.
  5. Als de cake bijna afgekoeld is, klop je de slagroom met de poedersuiker, zout en vanille extract totdat deze stevig is maar niet helemaal stijf. Roer er de verkruimelde koekjes door.
  6. Schep de Oreo slagroom op de taart en verdeel deze over de bovenkant. Versier de taart met de aardbeien en de rest van de Oreo koekjes in stukken.

Oreo en aardbeien chocolade taart
(Gebaseerd op een recept van Joy the Baker)

Smakelijk eten!

Summary
Recipe Name
Oreo en aardbeien chocolade taart
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 2 Review(s)
Cookingdom

View Comments

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago