Recepten

Appeltaart loempia’s uit de airfryer

Deze appeltaart loempia’s stonden al een tijdje op mijn to-make lijstje. Aan het begin van het nieuwe jaar schoon ik dat lijstje altijd netjes op en zo kwam ik deze weer tegen.

Ze bevatten wel een beetje suiker maar deze snacks zijn niet te groot en er zit fruit in dus nog een redelijk gezond tussendoortje.

Je kunt deze zoete loempia’s maken in de oven of frituren, maar ik maakte ze in de airfryer en dat ging echt super makkelijk.

Wat heb je nodig voor de Appeltaart loempia’s :

  • 2 appels, geschild en in blokjes
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel custard poeder
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 theelepel citroensap
  • 5-6 loempia vellen
  • eventueel karamelsaus en poedersuiker

Hoe maak je de appeltaart loempia’s :

  1. Meng de appels met de suiker, custard poeder, kaneel en citroensap. Je kunt altijd naar smaak meer suiker of kaneel toevoegen.
  2. Leg een schepje van het appelmengsel op een loempia vel. Maak de randjes een beetje vochtig met wat water. Vouw ze dubbel in een driehoek, vouw de twee punten naar binnen en de derde punt daar weer over.
  3. Bak de appel loempia’s 12 minuten op 180 graden in de airfryer. Je kunt ze ook ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven bakken op 180 graden. Strooi er eventueel wat poedersuiker over en serveer met karamelsaus.

Deze zoete loempia’s zijn het lekkerst als ze nog warm zijn.

De inspiratie voor de appeltaart loempia’s

Ik zag deze voorbij komen op de blog Probably this, maar heb ze niet gefrituurd.

Smakelijk eten!

Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.

Summary
Recipe Name
appeltaart loempia's
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 3 Review(s)
Cookingdom

View Comments

    • Ja zeker, je kunt het custard poeder gewoon weglaten of een heel klein beetje bloem of maizena gebruiken om het vocht van de appels op te nemen.

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago