Recepten

Kip in karnemelk

Weten jullie dat wanneer je kip in karnemelk marineert het dan echt heel erg mals wordt, en dat dat ook echt heel lekker is?

Dat komt door het zurige van de karnemelk, dat zorgt ervoor dat het vlees mals wordt. Vaak wordt er citroensap gebruikt in een marinade voor vlees maar karnemelk werkt zeker zo goed.

Dit is een recept van Nigella lawson, de basis is zeker wel de kip en de karnemelk maar voor de rest is alles aanpasbaar. Je kunt hele andere delen van de kip gebruiken en de kruiden en specerijen die je lekker vindt.

Ik ben zelf dol op komijn maar paprikapoeder of misschien wel wat gember lijkt me ook echt ontzettend lekker!

Wat heb je nodig voor de kip in karnemelk :

  • 500 ml karnemelk
  • 1 eetlepel zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 3 teentjes knoflook, gepeld en geplet
  • 1 theelepel komijn
  • 1 eetlepel honing
  • 1 kilo kipdrumsticks
  • olijfolie
  • zout en peper

Hoe maak je de kip in karnemelk:

  1. Meng de karnemelk met het zout, peper, chilivlokken, knoflook, komijn en honing in een ruime schaal. Leg de kipdrumsticks in het karnemelk mengsel en roer goed door zodat alle kip bedekt is met de karnemelk.
  2. Laat de kip minstens 2 uur marineren in de koelkast maar beter nog een hele nacht. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius. Haal de kip uit de marinade en laat een beetje uitlekken. Leg de kip in een met aluminiumfolie beklede ovenschaal .
  3. Bestrooi met wat zout en peper en druppel er wat olijfolie overheen. Rooster de kip ongeveer 30 minuten in de oven, totdat de kip goudbruin is en goed gaar.

Je kunt ook een plastic zak gebruiken om de kip in te marineren maar ik vind zelf een schaal net zo handig.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op  Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Kip in karnemelk
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 4 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago