Recepten

Salade met geroosterde groenten en balsamico

Groenten roosteren is iets dat ik regelmatig doe, het is zo simpel en erg smaakvol. Voor deze salade met geroosterde groenten gebruikte ik pastinaak, knolselderij en wortel, dat is echt een heerlijke combi.

Je kunt deze geroosterde groenten natuurlijk gewoon zo eten met een aardappeltje en een stukje vlees maar nog veel lekkerder wordt het als je ze lauwwarm door een stevige slasoort mengt.

Natuurlijk kun je allerlei soorten groenten gebruiken, zoete aardappel, bietjes en uien zijn ook erg lekker geroosterd! In dit gerechtje is de combi van de zoete wortels, beetje bittere pastinaak en de kruidige knolselderij echt perfect in een salade!

Wat heb je nodig voor de salade met geroosterde groenten:

  • 2 winterwortels, geschild en in blokjes
  • 2 pastinaken, geschild en in blokjes
  • 1/2 knolselderij, geschild en in blokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • krulsla, rucola of een andere stevige sla

Hoe maak je de salade met geroosterde groenten:

  1. Verwarm de oven voor tot 225 graden Celsius. Verdeel de groenten gelijkmatig over een bakplaat, besprenkel met de olijfolie en strooi er peper en zout over. Meng alles goed door elkaar.
  2. Bak de groenten ongeveer 45 minuten totdat ze zacht zijn en beginnen te kleuren. Schenk er de balsamico azijn over, meng nog even door en plaats de groenten nog 5 minuten in de oven.
  3. Laat de geroosterde groenten iets afkoelen, meng met de sla en druppel er nog wat olijfolie en balsamico azijn over. Serveer direct.

Je kunt er ook nog een gepocheerd eitje bij serveren en dan heb je een heerlijke lunch.

De inspiratie voor de salade met geroosterde groenten

Ik zag een zo’n soort salade op bon appétit en maakte daar een simpele versie van.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Salade met geroosterde groenten
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 4 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago