Recepten

Kokosrijst met kruiden, geserveerd op pandan bladeren

Soms maak ik iets klaar omdat ik een plaatje dat ik zie mooi vind, dat was in het geval van deze kokosrijst met kruiden eigenlijk ook wel een beetje zo…en het idee om pandan bladeren te gebruiken als ondergrond vond ik ook helemaal geweldig!

We gingen speciaal even naar de toko om pandan bladeren te halen, natuurlijk wilde mijn dochter spekkoek. Mijn man koos een heerlijke chili piccalilly uit en ik ging me te buiten aan verse kruiden.

Het resultaat van het bezoekje aan de Oosterse supermarkt werd deze heerlijke kokos rijstschotel met allerlei lekkers en natuurlijk spekkoek als toetje ?

Ingrediënten voor de kokosrijst met kruiden:

400 gram basmati rijst, gekookt
1 bosje munt, blaadjes fijngesneden
1 bosje koriander, blaadjes fijngesneden

Voor de dressing:
2 cm gemberwortel, geschild
1 teentje knoflook
1 theelepel bruine basterdsuiker
3 eetlepels kokosmelk
rasp en sap van 2 limoenen
1 theelepel vissaus
1 eetlepel sojasaus

Voor erbij:
pandan bladeren
gebakken uitjes
pinda’s
chili jam
augurken
peultjes, geblancheerd
partjes limoen
rode ui, in ringen
Thaise basilicum, of gewone als je die niet kunt vinden
Chili piccalilly

Bereiding van de kokosrijst met kruiden:

  1.  Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar in een keukenmachine. meng de gekookte rijst met de munt en koriander. Voeg 125 ml van de dressing toe en schep nog even door.
  2. Maak de pandan bladeren vochtig en verwarm ze 15 seconden in de magnetron totdat de geur vrijkomt. Leg de pandan bladeren op een mooi bord en schep er de kruidenrijst op. Verdeel de rest van de ingrediënten er omheen en serveer met de rest van de dressing.

Natuurlijk kun je dit gerecht ook zonder de pandan bladeren maken en kun je variëren op de ingrediënten die je erbij geeft. Maar mocht je net als ik dol zijn op een bezoekje aan de Aziatische supermarkt is dit een geweldig gerecht om te maken! De pandan bladeren vond ik daar trouwens in de vriezer.
De chili piccalily is een fijne ontdekking en natuurlijk ook te gebruiken ipv een gewone piccalily.

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Kokosrijst met kruiden
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 3 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago