Recepten

Gestoomde vis met een frisse pesto

Deze heerlijke gestoomde vis met pesto maakte ik al eens eerder en ik vond dit gerechtje echt ontzettend lekker en ook erg mooi om te zien. Maar foto’s maken lukte toen niet in verband met de wintertijd. Eigenlijk helemaal niet erg want het is geen straf om dit klaar te maken en al helemaal niet om te eten!

Witvis zoals kabeljauw of pangasius is erg simpel om klaar te maken. Deze vis heeft niet veel smaak dus je kunt ieder smaakje dat je wilt toevoegen aan deze vissoorten. In dit geval koos ik voor een frisse pesto met gember en limoensap.

Wat heb je nodig voor de gestoomde vis met een frisse pesto:

  • 500 gram witvisfilet, in moten

Voor de pesto:

  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel gember
  • blaadjes van 1 basilicumplantje
  • 3 eetlepels limoensap
  • 80 gram ongezouten cashewnoten
  • zout en peper
  • plantaardige olie

Hoe maak je de gestoomde vis met een frisse pesto:

  1. Meng al de ingredienten voor de pesto met een keukenmachine. Voeg zoveel olie toe dat de pesto goed smeerbaar wordt. Breng op smaak met zout en peper en voeg eventueel nog wat extra limoensap toe.
  2. Breng een flinke bodem water aan de kook in een pan waar je stoommandje op past. Leg een stuk bakpapier in de stoommand en leg hier de vis op. Stoom de vis ongeveer 10 tot 15 minuten totdat deze gaar is. De vis is gaar wanneer de bovenkant van de vis wit gekleurd is. Serveer de vis met een schep pesto erop.

Wij aten deze vis met gebakken aardappeltjes en broccoli maar deze vis is ook erg lekker met rijst en een groene groente.

 

De inspiratie voor de Gestoomde vis met een frisse pesto

Ik zag een recept voor gestoomde vis met pesto in een geweldige kookboek van Matt Preston en maakte daar een eigen versie van.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden

Summary
Recipe Name
Gestoomde vis met een frisse pesto
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago