Recepten

Aubergine fritters

Nadat ik de caponata gemaakt had wilde ik nog wel iets anders lekkers maken met de mooie ronde aubergines die ik ook gekregen had. Ik vond ze zeer geschikt om aubergine fritters mee te maken. Eigenlijk zijn het gewoon gepaneerde plakjes aubergine maar toch echt ontzettend lekker!

Ik denk eigenlijk dat zelfs als je geen aubergines lust dit HET receptje is om ze eens te proeven, grote kans dat ze best in de smaak vallen. Het is een ideale combi, de zachte aubergines in een knapperig korstje en de kaas zorgt voor lekker veel smaak.

Wat heb je nodig voor de aubergine fritters:

  • 1 ei
  • 6 eetlepels panko broodkruim
  • 6 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • 1 aubergine , in plakken
  • verse munt of basilicum
  • citroen, in partjes

Hoe maak je de aubergine fritters:

  1. Klop het ei met een scheutje water los en voeg zout en peper naar smaak toe. Meng in een ander bord het broodkruim met de kaas.
  2. Verhit een laagje olijfolie in een ruime koekenpan. Haal de plakjes aubergine eerst door het eimengsel en daarna door de broodkruimels met kaas. Bak de aubergines op middelhoog vuur in zo’n 5 tot 6 minuten goudbruin en gaar.
  3. Laat ze even uitlekken op een stuk keukenpapier en serveer met wat blaadjes munt of basilicum en een stukje citroen.

De citroen staat niet op de foto, ik dacht daar pas later aan dat dat er wel eens lekker bij zou kunnen zijn.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

 

Summary
Recipe Name
Aubergine fritters
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Cookingdom

View Comments

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago