Recepten

Stamppot met prei en witte bonen

Deze stamppot met prei en witte bonen is ontzettend lekker, simpel, budgetvriendelijk en goed van te voren klaar te maken! Kortom het perfecte gerecht voor een druk gezin. Wij aten er een braadworst bij maar ook een rookworst, stukje kip of vis smaakt hierbij prima.

Er staan al aardig wat stamppot recepten op mijn blog maar deze met prei en witte bonen is toch wel één van mijn favorieten. Komt bij dat ik hem er niet alleen heel lekker maar ook best nog wel mooi uit vind zien en dat is best bijzonder voor een stamppot. Stamppotjes zijn vaak niet zo heel fotogeniek dus voor een foodblogger is een mooie stamppot best wel leuk 🙂

Wat heb je nodig voor de stamppot met prei en witte bonen:

  • 1 kg kruimige aardappels, geschild en in stukken
  • olijfolie
  • 5 preien, schoongemaakt en in brede ringen
  • 1 blik cannellinibonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 2-3 eetlepels grove mosterd
  • 200 gram crème fraîche
  • zout en peper
  • handvol rucola

Hoe maak je de stamppot met prei en witte bonen:

  1. Kook de aardappels in 20 minuten gaar in een pan met water giet af en laat even uitstomen. Verwarm in een koekenpan wat olijfolie en bak de prei in ongeveer 6-8 minuten beetgaar. voeg op het einde de bonen toe en  verwarm deze kort mee.
  2. Meng de mosterd door de crème fraîche. Stamp de aardappels fijn, schep de prei, bonen en het crème fraîche mengsel erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Verdeel de stamppot over 4 borden en verdeel er wat rucola over. Serveer eventueel met nog wat extra mosterd.

Ik had niet alle crème fraîche met mosterd erdoor geroerd maar nog een lepeltje op de stamppot geschept.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Stamppot met prei en witte bonen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Cookingdom

View Comments

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago