Recepten

Pasta met kikkererwten en rozemarijn olie

Deze pasta met kikkererwten houdt het midden tussen een stoofpotje en een soep. De rozemarijn olie met lekker veel knoflook maakt deze simpele pasta tot iets bijzonders.

Voor mijn gevoel horen kikkererwten echt bij de Midden Oosterse keuken maar deze pasta met kikkererwten schijnt toch echt een Italiaanse klassieker te zijn. Dit simpele smaakvolle gerecht is zeker geschikt zo in december tussen de kerstrecepten, gewoon simpel comfortfood en af en toe vind ik dat gewoon even nodig.

Wat heb je nodig voor de pasta met kikkererwten:

  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en geplet
  • 70 gram tomatenpuree
  • zout en peper
  • 2 blikken kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • 220 gram kleine pasta

Voor de rozemarijn olie:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 1 theelepel fijngehakte rozemarijn
  • zout en peper
  • rode peper flakes, optioneel

Hoe maak je de pasta met kikkererwten:

  1. Verwarm wat olijfolie in een ruime pan met dikke bodem. Voeg de teentjes knoflook toe en roer totdat de knoflook goed begint te ruiken en net begint te kleuren. Doe de tomatenpuree erbij en zout en peper naar smaak, laat even meebakken met de knoflook.
  2. Voeg de kikkererwten, pasta en 1 liter kokend water toe. Zet het vuur laag en laat zachtjes koken totdat de pasta gaar is en veel van het vocht is opgenomen, ongeveer 20 minuten. Als het vocht te snel wordt opgenomen kun je nog wat extra water toevoegen. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Voor de olie verwarm je 3 eetlepels olijfolie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Voeg al de ingredienten toe en laat bakken totdat de knoflook net begint te kleuren.
  4. Schep de pasta met kikkererwten in een diep bord of kom en verdeel er naar smaak wat van de olie over.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Pasta met kikkererwten en rozemarijn olie
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Cookingdom

View Comments

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago