Recepten

Amandel jamkoekjes ook wel thumpprint cookies

Amandel jamkoekjes, lekkere koekjes met amandelmeel en een beetje jam in de duimafdruk in het midden. Daarom worden deze koekjes ook wel thumbprint koekjes genoemd, duimafdruk koekjes klinkt natuurlijk ook niet zo leuk.In de weken voor kerst vind ik het altijd leuk om koekjes te bakken en steeds nieuwe uit te proberen, ik had al eens eerder thumbprint koekjes gebakken en ik weet eigenlijk niet meer waarom dat recept niet op mijn blog beland is. Maar daar komt nu dan verandering in met deze vrolijk gekleurde amandel jamkoekjes in verschillende smaakjes. Ze zijn ook echt lekker en je proeft licht de amandelen.

Wat heb je nodig voor de amandel jamkoekjes:

  • 100 gram amandelmeel
  • 400 gram bloem
  • 1/2 theelepel zout
  • 300 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram suiker
  • 1 theelepel amandel extract
  • jam in verschillende smaken

Hoe maak je de amandel jamkoekjes:

  1. Meng in een kom het amandelmeel, bloem en het zout. Klop in een andere kom de boter met de suiker met een mixer tot een romige massa, ongeveer 5 minuten. Meng het amandel extract erdoor.
  2. Voeg nu langzaam de droge ingredienten toe en meng totdat het net gemengd is. Vorm een bal van het deeg en leg minstens een uur in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius, bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Maak walnoot grote balletjes leg deze op de bakplaat en duw met je duim een deuk in het midden. Vul op met jam naar keuze.
  4. Bak de koekjes 20 tot 25 minuten, totdat ze net beginnen te kleuren. Laat even afkoelen op de bakplaat en laat ze helemaal afkoelen op een rooster.

Je kunt hier goed restjes jam mee opmaken, ik gebruikte kersen, frambozen, sinaasappel en lemon curd maar natuurlijk is aardbeien of abrikozenjam ook erg lekker.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Amandel jamkoekjes
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago