Recepten

Frittata met doperwten en munt

Lenteachtig groen en erg lekker deze frittata met doperwten en munt. Ik roerde er hüttenkäse door voor een romig accent en de prei zorgt voor een beetje pit.

Frittata

Een frittata is een gerecht uit Italië en eigenlijk bedoelt om restjes op te maken, je kunt dan ook nogal wat combinaties bedenken met lekker veel verschillende groenten.. Het is een mix tussen een omelet, pizza en een pannenkoek. Je schuift het ei op het einde nog even in de oven voor een luchtig resultaat.

Doperwten en munt

De combinatie van doperwten en munt is een klassieker en vooral in Engeland erg populair. In deze frittata is het een heerlijke frisse en lenteachtige combi. De hüttenkäse zorgt ervoor dat het gerechtje romig is maar toch licht blijft.

Wat heb je nodig voor de frittata met doperwten en munt:

  • 4 eieren
  • 100 ml melk
  • 10 gram Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel fijngesneden muntblaadjes
  • zout en peper
  • olijfolie
  • 1 prei, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 150 gram diepvries doperwten
  • 50 gram hüttenkäse

Hoe maak je de frittata met doperwten en munt:

  1. Klop de eieren los met de melk, kaas, munt en zout en peper. Verwarm de oven voor op de grill stand.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een ovenvaste koekenpan en bak hierin op halfhoog vuur de prei totdat deze zacht begint te worden. Bak de knoflook een minuutje mee. Voeg de doperwten toe en schep de hüttenkäse erop.
  3. Schenk het eimengsel erover bak 8 tot 10 minuten op laag vuur totdat de bovenkant bijna gestold is. Zet de frittata nog 5 minuten onder de hete grill totdat de bovenkant gestold en goudbruin is. Strooi er eventueel nog wat extra munt over.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Frittata met doperwten en munt
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago