Recepten

Roomkaas nacho dip in een glaasje

Deze maand was het weer tijd om een Tex Mex maaltijd te koken en natuurlijk begonnen we met een voorgerechtje. Deze roomkaas nacho dip is simpel om te maken en kan zelfs van te voren klaargemaakt worden.

Mislukt?

Eigenlijk wilde ik iets heel anders maken maar mijn roomkaas mengsel bleef vrij dun en de bal die ik ermee wilde maken werd meer een plas…Maar niet getreurd ik besloot gewoon de helft van wat ik gemaakt had te verdelen over amuse glaasjes en te serveren als een 1 mans dipje.

Variatie

Natuurlijk kun je deze lekkere dip ook gewoon serveren in een schaaltje en er een bakje nacho chips naast zetten. Leuk bij een feestje of een avondje tv kijken. Als smaakmaker gebruikte ik taco saus maar je kunt ook een salsa gebruiken. Je zou ook nog wat extra pit toe kunnen voegen in de vorm van fijngesneden jalapenos of chilipoeder. En dip er allerlei soorten groente in, worteltjes of bleekselderij is ook erg lekker.

Wat heb je nodig voor de roomkaas nacho dip :

  • 200 gram roomkaas
  • 100 gram cheddar kaas, geraspt
  • 2 lente uitjes, fijngesneden
  • 3 eetlepels taco saus
  • 1 theelepel komijn

Voor erbij:

  • 1 rode paprika in repen
  • 1/2 limoen in plakjes
  • nacho chips
  • lente ui, in ringetjes

Hoe maak je de roomkaas nacho dip :

  1. Meng al de ingredienten voor de dip door elkaar in een ruime schaal, het beste is om deze even van te voren te maken zodat de smaken goed in kunnen trekken. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
  2. Verdeel over 6 bakjes of glaasje. Steek er vlak voor het serveren de reepjes paprika en een nacho chips in. Bestrooi met de lente ui en hang een stukje limoen aan het randje.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
roomkaas nacho dip
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago