Recepten

Gado gado bowl met noedels en kip

Een super simpel en ontzettend lekker hoofdgerecht, gado gado bowl met noedels. Dit is een simpele versie van gado gado met een lekkere pindasaus en noedels in plaats van rijst.

Sugarsnaps

In deze bowl gebruik ik sugarsnaps, deze boontjes zijn heerlijk knapperig en super snel klaar. Deze groente is familie van de erwt en peultjes en ze worden met peul gegeten. Ik heb ze voor dit gerecht even kort gekookt maar ze worden ook vaak gebruikt in roerbak gerechten.

Gado gado

Wij zijn echt dol op deze heerlijke schotel, heel veel groente, ei, rijst, kroepoek en sate saus. Ik heb niet altijd zin om dit te maken en door de belangrijkste ingredienten te gebruiken uit het gerecht krijg je met deze gado gado bowl toch het gevoel dat je niks mist.

Wat heb je nodig voor de gado gado bowl met noedels:

  • 250 gram eiermie
  • 300 gram kipfilet, in reepjes
  • (wok)olie
  • zout en peper
  • 300 gram sugarsnaps
  • 100 gram tauge
  • sap van 1 limoen
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels zoete chilisaus
  • 100 gram pindakaas
  • 1 komkommer, in halve plakjes

Hoe maak je de gado gado bowl met noedels:

  1. Kook de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrooi de kipfilet met zout en peper en verwarm een scheutje olie in een koekenpan, bak hierin de kip goudbruin.
  2. Kook de sugarsnaps 3 minuten in een pan met kokend water, giet af en spoel eventueel even af met koud water en laat uitlekken. Giet kokend water over de tauge en laat uitlekken.
  3. Meng voor de saus het limoensap, sojasaus, chilisaus en de pindakaas door elkaar. Voeg eventueel een scheutje water toe als de saus te dik is.
  4. Verdeel de noedels over 4 borden, verdeel er de gebakken kip en de groenten over. Schep op ieder bord een lepel van de pindasaus en serveer.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Gado gado bowl met noedels
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 1 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago