Recepten

Red velvet pannenkoeken voor Valentijnsdag

Ik las ergens dat red velvet de trend voor 2019 gaat worden. Dus ik dacht Valentijns dag, pannenkoeken en red velvet dat wordt het ultieme Valentijns ontbijtje. Deze red velvet pannenkoeken zijn super lekker en je maakt er genoeg om er heel veel mensen blij mee te maken.

Red velvet

Voor de rode kleur in red velvet baksels kun je bietjes gebruiken maar veel simpeler is het om een rode kleurstof te gebruiken. Er moet wel cacao bij om de mooie donker rode kleur te krijgen die zo kenmerkend is voor red velvet. Ik gebruik altijd christmas red van Wilton en daar is echt maar een mespuntje van nodig om een mooie rode kleur te krijgen.

Valentijnsdag

Ikzelf heb niet echt veel met Valentijnsdag maar vindt het toch wel leuk om iets lekkers te maken voor de mensen om wie ik geef. Zo maakte ik al eens schattige roze puddinkjes die overigens ook echt super lekker zijn.

Wat heb je nodig voor de red velvet pannenkoeken:

  • 180 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels cacao
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 200 ml melk
  • 3 eieren
  • 25 gram boter, gesmolten + extra om in te bakken
  • rode voedselkleurstof
  • Griekse yoghurt
  • sprinkels
  • blauwe bessen
  • poedersuiker

Hoe maak je de red velvet pannenkoeken:

  1. Meng het bakmeel, cacao, bakpoeder, zout, melk, eieren en de boter door elkaar tot een glad beslag in een ruime kom. Voeg de rode kleurstof toe totdat de kleur naar je zin is.
  2. Verhit een beetje boter in een grote koekenpan en schep hierin hoopjes van 2 eetlepels, afhankelijk van de grote van de koekenpan kun je 2-3 pannenkoekjes tegelijk bakken.
  3. Bak de pannenkoeken op middelhoog vuur totdat er luchtbelletjes zichtbaar zijn op de bovenkant, keer voorzichtig om en bak nog 1 minuut aan de ander kant. Schep op een bord en houdt eventueel warm op de laagste stand in de oven.
  4. Leg een pannenkoekje op een bord, schep er een lepel yoghurt op en bestrooi met sprinkels, herhaal dit totdat je de stapel hoog genoeg vindt. Serveer met blauwe bessen en een beetje poedersuiker.

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Smakelijk eten!

Summary
Recipe Name
Red velvet pannenkoeken
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4.5 Based on 7 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago