Recepten

Buffalo bloemkoolsoep met blauwe kaas topping

Deze buffalo bloemkoolsoep is romig, een beetje pittig en erg lekker. Er zit kaas door en hot wing saus. Erover gaat nog meer kaas en lente-ui. Misschien klinkt dit allemaal een beetje vreemd maar geloof me deze soep is echt heerlijk!

Buffalo wing saus

Nadat ik buffalo kippenvleugeltjes gemaakt had wilde ik hier eigenlijk ook een bloemkool versie van maken. De buffalo wing saus had ik al in huis (koop je gewoon bij een grote supermarkt) maar toen vond ik een recept voor buffalo bloemkoolsoep! Ik ben echt dol op de kleur van deze soep en de smaak is bijzonder en een beetje verslavend.

Blauwe kaas

De toppings voor deze bloemkoolsoep zijn gebaseerd op de blauwe kaas saus die ik maakte bij mijn buffalo wings. Ook deze keer koos ik weer voor een milde blauwe kaas, Cambozola. Lekker romig en een milde smaak die toch voor precies genoeg pit zorgt in de soep.

Wat heb je nodig voor de Buffalo bloemkoolsoep:

Voor 6 borden soep:

  • olijfolie
  • boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 grote bloemkool, in roosjes
  • 1 liter groentebouillon
  • 250 ml kookroom
  • 80 ml buffalo wing saus
  • 150 gram geraspte cheddar kaas

Voor erover:

  • koriander
  • lente-ui, in ringetjes
  • blauwe kaas, verkruimeld
  • eventueel bieslook

Hoe maak je de Buffalo bloemkoolsoep:

  1. Verwarm een scheutje olie en wat boter in een ruime soeppan met dikke bodem. Voeg de uien toe en de knoflook. Laat 5 minuten zachtjes bakken totdat de uien zacht beginnen te worden.
  2. Voeg de bloemkool en de groentebouillon toe en kook 20 tot 25 minuten totdat de bloemkool zacht en gaar is. Laat een klein beetje afkoelen en pureer de soep in een blenden of met een staafmixer.
  3. Roer de melk en de hot wing saus door de soep en laat de soep weer goed warm worden. Voeg de cheddar kaas toe en laat deze smelten in de soep.
  4. Breng de soep op smaak met zout en peper en eventueel nog wat hot wing saus. Strooi de koriander, lente ui, blauwe kaas en eventueel ook nog bieslook over de soep.

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Smakelijk eten!

Summary
Recipe Name
Buffalo bloemkoolsoep
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 2 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago