Recepten

Popcorn chicken met een pittige honingmosterdsaus fastfood voor thuis

Popcorn chicken, kleine stukjes kip in een super knapperig korstje. Ik gebruikte alweer cajunkruiden voor extra smaak en maakte er een heerlijke pittige honingmosterdsaus bij.

Popcorn chicken

Popcorn chicken is geen kip met popcorn maar kleine stukjes knapperige kip. Eigenlijk zijn het gewoon mini kipnuggets. Ze zijn leuk om te maken in het weekend als fastfoodmaaltijd, die we nu toch gewoon thuis eten, met een lekkere salade of als het echt niet op kan met frietjes.

Karnemelk

De kip wordt eerst in de karnemelk gelegd zodat deze heerlijk mals wordt en het knapperige korstje van gemalen cornflakes goed blijft plakken. Je hoeft de popcorn kip maar kort te bakken in de oven. Koud is deze snack ook erg lekker en de volgende dag zijn ze nog steeds knapperig.

Wat heb je nodig voor de popcorn chicken met een pittige honingmosterdsaus:

Voor de kip:

  • 1 kilo kipfilet in blokjes
  • 125 ml karnemelk
  • 100 gram cornflakes
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels cajun kruiden
  • 75 gram pittige kaas, geraspt
  • peper
  • olijfolie

Voor de saus:

  • 60 ml Dijon mosterd
  • 60 ml honing
  • 60 ml Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel cajun kruiden
  • snuf cayenne peper
  • zout en peper

Voor erbij:

  • zeezout vlokken
  • bieslook, fijn geknipt

Hoe maak je de popcorn chicken met een pittige honingmosterdsaus:

  1. Doe de kip in een kom, giet de karnemelk erover en roer goed. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
  2. Verkruimel de cornflakes met een keukenmachine of in een plastic zak. Meng in een diep bord met de bloem, cajunkruiden, kaas en peper.
  3. Haal de kip uit de karnemelk en haal door de kruimels zodat ze goed bedekt zijn, leg op de bakplaat. Maak de bakplaat niet te vol. Bestrijk de kip met een beetje olijfolie en bak 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Maak ondertussen de pittige honingmosterdsaus door alle ingrediƫnten goed te mengen en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi de kip met zeezout vlokken en bieslook en serveer met de honingmosterdsaus.

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Smakelijk eten!

Summary
Recipe Name
Popcorn chicken met een pittige honingmosterdsaus
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4.5 Based on 3 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago